Af Ritzau - 15/11-16 07:04

Klimaforandringer driver flere på flugt end krigeKlimaforandringer driver flere på flugt end krige

Dobbelt så mange mennesker flygtede fra klimaforandringer som fra konflikter i 2015, melder Care Danmark.

storybild

Deltagerne ved COP22 i Marokko skal finde en løsning på klimaforandringerne, hvis strømmen af klimaflygtninge skal stoppes, lyder det fra Care Danmark. Arkivfoto (Billede: Scanpix/Fadel Senna)

En varmere verden har de senere år medført tørke, oversvømmelser, orkaner og sult. For 14,7 millioner mennesker har klimaforandringerne samtidig betydet, at de i 2015 er blevet drevet på flugt fra deres hjem.

Det er næsten dobbelt så mange, som sidste år flygtede på grund af konflikter. Det viser tal fra en rapport, som den humanitære organisation Care Danmark udgiver i forbindelse med den igangværende klimakonference COP22 i Marokko.

Ifølge organisationen vil op mod 250 millioner være fordrevet i 2050, hvis der ikke bliver sat ind over for klodens temperaturstigninger.

- Det vil være intet mindre end en katastrofe, hvis verdens regeringer lader millioner af fattige mennesker i stikken, når klimaforandringerne ændrer deres liv for altid, siger Rolf Hernø, klimaekspert i Care Danmark, i en pressemeddelelse.

Han peger på, at det giver god økonomisk mening at sætte ind hurtigt. Ellers får endnu flere millioner brug for nødhjælp.

I rapporten "Fleeing Climate Change" (På flugt fra klimaforandringer) vurderer flere forskere, at kloden allerede er opvarmet med én grad.

Dog er der stor forskel på, hvordan befolkningen bliver påvirket, hvis kloden bliver halvanden, to eller tre grader varmere.

Derfor er det vigtigt, at der bliver sat ambitiøse mål ved klimaforhandlingerne i Marrakesh. Det siger Sarah Kirstine Johansen, der er Care Danmarks politiske koordinator.

- Det store politiske spørgsmål er stadigvæk, hvem der skal betale. Care Danmark mener, at verdens rige lande skal tage ansvar og hjælpe med at betale for klimatilpasningen, siger hun.

Ud over en strøm af flygtninge har forandringerne i klimaet også medført, at millioner af mennesker lever i områder, hvor der er mangel på vand. Ifølge beregninger vil det i 2025 dreje sig om 2,4 milliarder mennesker.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet deler billede - hvem har set...
bt.dk
Vennen og rivalen mindes afdøde...
bt.dk
Har du også undret dig? Derfor...
bt.dk
Legendarisk cirkus risikerer at lukke...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx