19/02-14 17:47

Nordmand idømt livstid for drab på landsmand i CongoNordmand idømt livstid for drab på landsmand i Congo

Nordmanden Joshua French er blevet idømt livstid for drab i Den Demokratiske Republik Congo.

Nordmanden Joshua French er blevet idømt fængsel på livstid for drab på en landsmand ved en militærdomstol i Den Demokratiske Republik Congo. Det skriver det norske nyhedsbureau, NTB.

Dommen lyder på overlagt drab, som kan føre til dødsstraf i Congo. Men retten lægger vægt på, at han på grund af "formildende omstændigheder" ikke kan idømmes den højeste straf.

Joshua French blev i 2009 anholdt sammen med samarbejdspartneren og vennen Tjostolv Moland, efter at deres chauffør blev fundet dræbt, og de blev siden dømt til døden ved tre retsinstanser i DR Congo.

Moland blev i august sidste år fundet død i fængselscellen, som han delte med French.

Congolesisk politi har tidligere sagt, at han tog sit eget liv, men i december sidste år valgte congolesisk politi - til det norske kriminalpoliti, Kripos', store overraskelse - at tiltale Joshua French for mordet.

Siden er domsafsigelsen mod French blevet udsat adskillige gange.

Dommen skulle i første omgang havde fundet sted 11. februar, men en rapport fra to norske læger blev uventet lagt frem i retten samme dag.

Rapporten var skrevet af to norske læger, der undersøgte French i januar. De konkluderer i rapporten, at French er svært påvirket af stress, og at han er i en "meget sårbar situation".

Joshua French kan anke dommen inden fem dage.


/ritzau/NTB

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Joachim og Marie besøgte Danmarks...
bt.dk
Dansk realitystjerne jubler: 'Jeg har...
bt.dk
Komiker langer ud efter politiker:...
bt.dk
Motorcyklist sendt til traumecenter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx