Af - 13/01-15 06:15; Opdateret: 13/01-15 15:38

Sådan kommer du dig hurtigst over kærestesorgSådan kommer du dig hurtigst over kærestesorg

Har du fået knust dit hjerte, er der kun ét at gøre: Snak om det! Jo mere du taler om bruddet, desto hurtigere kommer du videre, lyder det fra forsker.

storybild

Arkivfoto. (Billede: Polfoto)

Kærestesorg kan være langvarig og pinefuld. Men skulle du være så uheldig at stå midt i et bittert brud, behøver du ikke længere lytte til vennernes velmente råd om, at 'der er masser af andre fisk i havet'.

Tværtimod. Faktisk har forskere nemlig lige bevist, at den bedste vej til at hele et knust hjerte er ved at svælge i det.

Jep, jo mere du snakker om dit brud, desto hurtigere kommer du videre, mener forskerne fra Northwestern University, der netop har offentliggjort deres undersøgelsen i Social Psychology and Personality Science.

TV: Sådan kommer man oven på efter brud en uge før bryllup
TV: Sådan kommer man oven på efter brud en uge før bryllup

Forskerne fandt frem til 210 personer, der havde gennemgået et brud for nyligt og bad dem deltage i en undersøgelse om 'breakups'.

Omkring halvdelen af deltagerne udfyldte spørgeskemaer og deltog i interviews om deres brud fire gange i løbet af ni uger. De tilbragte altså 3,5 timer med at navlepille omkring deres fejlslagne forhold.

Den anden halvdel besøgte kun forskerne to gange for at udfylde to spørgeskemaer og gennemføre ét interview.

- I første omgang kunne det lade til, at dét at konstant minde deltagerne om, at de lige havde slået op og bede dem beskrive deres brud igen og igen, ville kunne forsinke deres helingsproces, forklarer Grace M. Larson, der er psykolog ved Northwestern University ifølge Science Daily.

TV: Det her må være verdens bedste prank-opkald til dum ekskæreste
TV: Det her må være verdens bedste prank-opkald til dum ekskæreste

Men efter undersøgelserne stod det klart, at den gruppe, der havde haft mest tid med forskerne - og altså 'dyrket' bruddet mest - også var dem, der følte sig mindst ensomme og var mindre tilføjelige til at bruge ordet 'vi'.

Kærestesorgs-dyrkelsen havde med andre ord hjulpet dem med at 'opbygge en større forståelse af, hvem de var som singler', forklarer Larson.

For alle os der ikke lige har adgang til et studie i kærestesorg, må løsningen derfor være at snakke løs om bruddet til alle, der gider høre på det. 3,5 time senere burde du - ifølge videnskaben - have det meget bedre. Måske.

Vil du læse hele undersøgelsen, kan det gøres HER.

LÆS OGSÅ: Snart kan du slette din eks fra hukommelsen

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx