Af Lars Dinesen - 05/08-17 22:33

Café vil have mænd til at betale 18 procent mere for kaffe og kage end kvinderCafé vil have mænd til at betale 18 procent mere for kaffe og kage end kvinder

En australsk café i storbyen Melbournes hippe Brunswick-kvarter har man besluttet sig for at mænd skal betale 18 procent mere for varerne for at fremhæve forskellen på løn i kraft af deres køn. Desuden har kvinder førsteret til siddepladserne på kaffebaren.

storybild

modelfoto.

Det skriver australske 7 news.

Overskuddet af den ekstra 'mande-skat' går til velgørende formål, der fremmer kvinders sag. Ejeren af caféen, der hedder 'Handsome Her,' forklarer, at de 18 procent, som mænd skal lægge oveni prisen på deres cappucino eller flat white, er til for at gøre det mere synligt, at kvinder systematisk får mindre i løn end mænd. Mandegebyret gælder dog kun én uge om måneden.

»Jeg synes, at det er fair, når man tænker på verden og den ulighed imellem kønnene, som vi har,« siger Alexandra O'Brien ifølge det australske medie.

Selv om det er frivilligt at betale den højere pris for mændene, der besøger den veganske kaffebar, så er der endnu ingen, der ikke har betalt. Ifølge ejeren er tiltaget er for at inkludere og ikke ekskludere folk, men understreger dog, at caféen 'er lavet for kvinder, af kvinder.'

Modtagelsen af tiltaget er lokalt blevet modtaget pænt, men på twitter er folk mere kritiske.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Medina tiltalt for kokainkørsel: Blev...
bt.dk
Se billedet: 'Gift ved første...
bt.dk
Drama i det britiske kongehus:...
bt.dk
Peter Madsens dødsporno vist frem i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx