25/09-14 20:11

FBI: Vi har identificeret Islamisk Stats bøddelFBI: Vi har identificeret Islamisk Stats bøddel

USA ved, hvem den maskerede militante, som foran rullende har dræbt to amerikanske journalister, er, siger FBI.

storybild

(Billede: Polfoto/AP)

USA mener nu at vide, hvem den maskerede, hætteklædte mand er, som på to forskellige videoer fra Islamisk Stat (IS) halshugger to bortførte amerikanske journalister.

FBI's direktør, James Comey, siger, at man efter al sandsynlighed har identificeret den militante fra IS, men tilbageholder navnet.

Det var en mand med tydelig britisk accent, som foran rullende videokameraer først dræbte James Foley og siden Steven Sotloff, begge freelancejournalister, som var blevet bortført af IS i Syrien.

Drabsvideoerne blev henholdsvis offentliggjort 19. august og 2. september, og bøddelen har siden også dræbt det britiske gidsel David Haines.

Ifølge det britiske efterretningsvæsen er manden, der halshuggede de tre gidsler foran et videokamera, en tidligere rapper, som forlod sin familie sidste år.

Kilder i den britiske regering har tidligere bekræftet, at efterretningstjenesterne MI5 og MI6 måske har identificeret drabsmanden. Der en stærk mistanke om, at det drejer sig om den 23-årige tidligere rapper Abdel-Majed Abdel Bary.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Danske sygehuse slår fast: Det gode...
bt.dk
Det norske kongehus forsvarer...
bt.dk
Skærpet mistanke: Udbredt kemikalie...
bt.dk
Efter skræmmende fund: Nu har...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx