Af - 30/05-14 15:27

Kæmpe stigning i antallet af ulveangreb i SydfrankrigKæmpe stigning i antallet af ulveangreb i Sydfrankrig

I Breil-sur-Roya i de sydfranske Alper har de oplevet en kæmpe stigning i antallet af ulveangreb på får og lam. Natten til onsdag blev 38 får dræbt af en flok vilde ulve.

storybild

I Breil-sur-Roya i de sydfranske Alper har de oplevet en kæmpe stigning i antallet af ulveangreb på får og lam. Natten til onsdag blev 38 får dræbt af en flok vilde ulve. (Billede: Polfoto/Arkivfoto)

I det sydfranske område Breil-sur-Roya nordøst for den populære badeby Nice er der sket en væsentlig stigning i antallet af ulveangreb på får og lam.

Alene på årets tre første måneder blev der observeret 113 ulveangreb, imens året forinden 'kun' tegnede sig for 82 af slagsen.

Ulven på spil igen: Fanget på nyt foto
Ulven på spil igen: Fanget på nyt foto

Det skriver den franske avis Le Parisen.

Senest i onsdags angreb og dræbte en ulveflok 38 får i Mercantour nationalparken i Alpes-Maritimes, som de franske alper lidt nord for Côte d'Azur hedder.

- Ulvene har haft let ved at angribe dyrene på grund af tåge og dårligt vejr, lyder det i en meddelelse fra foreningen for franske landmænd, Fédérations Départementales des Syndicats d'Exploitants Agricole.

Ulv fanget på kamera: Spottet 100 meter fra bolig
Ulv fanget på kamera: Spottet 100 meter fra bolig

Det seneste angreb har endnu en gang fået landmændene til at bede den franske stat om hjælp til at kontrollere og stoppe disse 'blodudgydelser' forsaget af de store rovdyr.

Ulven er særlig fredet

Ulven er efter Bern Konvention - beskyttelse af Europas vilde dyr og planter samt naturlige levesteder - klassificeret som 'særligt beskyttet', og det er derfor strengt forbudt at 'fange den, dræbe den eller ødelægge dens yngle- og hvileområder'. I Frankrig er det dog tilladt at dræbe et bestemt antal hvert år for at holde bestanden nede.

Den danske ulv har fået hvalpe
Den danske ulv har fået hvalpe

To dage efter de 38 får blev angrebet, dræbte en ulveflok yderligere 12 får på en mark få meter fra menneskelig beboelse.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efter stor turneringssejr: Danske...
bt.dk
Dansk kaffekæde i navneskifte - det...
bt.dk
Agent i stor kritik af...
bt.dk
Peter Madsen i retten: Her er hans...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx