26/10-14 10:05

Briter og amerikanere forlader AfghanistanBriter og amerikanere forlader Afghanistan

Det amerikanske marinekorps og de sidste britiske kampstyrker har søndag afsluttet deres mission i Afghanistan

Det amerikanske og det britiske flag er søndag en sidste gang blevet strøget og pakket sammen i Afghanistan, da den sidste enhed fra det amerikanske marinekorps og de sidste britiske kampstyrker officielt afsluttede deres mission i Afghanistan.

Dermed er den længste krig for amerikanernes vedkommende slut.

Det sker 13 år efter, at USA og Storbritannien sammen rykkede ind i landet og væltede Taliban-styret i Kabul i kølvandet på terrorangrebet 11. september 2001 på New York og Washington.

Søndag har soldaterne pakket deres grej sammen og overdraget en stor militærbase i Helmandprovinsen til det afghanske militær. Tidspunktet for tilbagetrækningen har været holdt hemmeligt af sikkerhedshensyn.

Camp Leatherneck er den største amerikanske base, som afghanerne får kontrol over, når den Nato-ledede militærindsats officielt afsluttes ved årsskiftet, hvor den afghanske hær og politiet selv får til opgave at prøve at inddæmme talibanoprøret.

Briterne har søndag på samme tid rømmet deres Camp Bastion i Helmand, hvor der også har været danske soldater udstationeret.

Siden krigen mod Taliban blev indledt i oktober 2001, har 2349 amerikanske soldater mistet livet i Operation Enduring Freedom, som Afghanistan-indsatsen oprindelig blev kaldt. 453 britiske soldater er dræbt i Afghanistan, hvor også 38 danske soldater er døde.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ståle frygter Europa-nedsmeltning:...
bt.dk
Gymnasieelever hærgede i offentlig...
bt.dk
Inga flyttede fra Danmark for 40 år...
bt.dk
Brøndby-boss kommer med overraskende...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx