Af - 07/11-15 09:56

Eksperimenterede med verdens stærkeste chili: Så måtte brandvæsnet rykke udEksperimenterede med verdens stærkeste chili: Så måtte brandvæsnet rykke ud

De havde stærkt undervurderet kraften fra chilien, og efterfølgende måtte fire huse renses for at man kunne være i dem

Bildstrecke im Grossformat »

Brandfolk måtte rense en hel stribe huse i den engelske by Manchester efter en gruppe studerende havde holdt en chilikonkurrence.

Det skriver Daily Mail.

En gruppe studerende, der bor sammen og studerer på Manchester University, havde i forbindelse med en Halloween-fest arrangeret en konkurrence, der gik på, hvem der kunne spise chili af en kaliber, der kan få selv Chili-Klaus til at få røde ører.

De studerende havde sat en gryde med de superstærke chilipebre over, men lige så snart, at der kom kog i gryden, så begyndte det at gå galt. Dampene fra den superstærke chili gjorde det svært for de studerende at være i rummet.

Ny forskning: Stærk mad får dig til at leve længere
Ny forskning: Stærk mad får dig til at leve længere

Flere af gæsterne begyndte at hoste og hakke, to kastede op og alle måtte forlade bygningen, da det ikke var til at trække vejret indendøre. Men det stopper ikke der. Chiliosen gik direkte igennem væggen og ind til naboerne.

En 19-årig nabo til festen, Theresa Morgan, havde så svært ved at trække vejret, at hun troede, der var tale om en utæt gasledning. Derfor alarmerede hun myndighederne.

- Vi havde alle sammen vinduerne åbne, men indendøre begyndte vi alle sammen at hoste. Der var ingen lugt, og vi kunne ikke se nogen røg, så vi troede, at der var meget kulilte i luften, siger den 19-årige Theresa Morgan.

9-årig spiser verdens stærkeste chili: Er han den nye mini-chili-Klaus?
9-årig spiser verdens stærkeste chili: Er han den nye mini-chili-Klaus?

- Vi så, at naboerne rundt om os også hostede og skyndte sig ud af husene, og så ringede vi 112 med det sammen, siger hun.

I første omgang forsøgte brandfolkene at gå ind i huset med chiligryden uden iltapparater, men blev nødt til at vende om og montere sig gasmasker på grund af den heftige os.

- De fik fat i en kæmpestor vifte og fik blæst huset igennem. Heldigvis faldt der lidt ro over de bekymrede naboer, da vi fandt ud af, at der ikke var tale om et gaslæk.

De studerende har ifølge studenteravisen The Tab givet en omgang kvajebajere efterfølgende.

LÆS OGSÅ: Først kom 'Ice Bucket Challenge': Nu kommer 'Pupi Challenge'

LÆS OGSÅ: Sådan fik Rasmus en flot krop med fibre og chili

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet rykkede ud til...
bt.dk
BT-journalist udsat for...
bt.dk
Tennis-direktør afviser...
bt.dk
UHH: Vender endnu en stor stjerne...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx