Af Lars Dinesen - 04/09-15 17:22

Juncker laver plan for fordeling af 120.000 flygtningeJuncker laver plan for fordeling af 120.000 flygtninge

EU-Kommissionen arbejder også på en liste over sikre lande og på en kvoteordning til fremtidige kriser.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/AP/Philippos Christou)

EU-Kommissionen er ved at udarbejde en plan for, hvordan medlemslandene skal fordele yderligere 120.000 flygtninge, der allerede er kommet til Europa, imellem sig.

Det bekræfter en talskvinde for EU-Kommissionen fredag i Bruxelles, efter at EU-Kommissionen tidligere på ugen har været på to dages seminar for at forberede den nye politiske sæson efter sommerferien.

EU-præsidenten, Donald Tusk, slog torsdag til lyd for, at EU-landene fordeler mindst 100.000 flygtninge imellem sig for at lette presset på de lande, der modtager flest.

LÆS OGSÅ: Migranter flygter fra Ungarns flygtningecentre

LÆS OGSÅ: Frustrerede migranter slås med politi på Lesbos

Men på EU-Kommissionens seminar har formanden, Jean-Claude Juncker, budt højere.

- Juncker foreslog at omfordele yderligere 120.000 fra Grækenland, Italien og Ungarn. Det vil være oven i de 40.000, der allerede er på bordet og handler om Italien og Grækenland, siger talskvinden, Natasha Bertaud, på et pressemøde i EU-Kommissionen.

Kommissionen er desuden ved at udarbejde et udspil til en fælles EU-liste over sikre lande, som flygtninge kan sendes tilbage til, og en permanent kvoteordning for omfordeling af flygtninge mellem EU-landene under fremtidige kriser.

LÆS OGSÅ: Svensk udenrigsminister: Vi må løse flygtningestrøm

Jean-Claude Junckers samlede plan vil blive præsenteret i en "state of the union"-tale, som han onsdag holder i Europa-Parlamentet i Strasbourg.

LÆS OGSÅ: Migranter venter uden for Budapests store banegård

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx