Af - 24/03-15 17:42

Inspirerende: Årets mor er en 'mand'Inspirerende: Årets mor er en 'mand'

En egypter har i mere end 40 år levet med en stor hemmelighed.

storybild

Sisa Abu Daooh har levet som mand i 43 år. (Foto: CBC)

Få er som far, ingen som mor.

Sådan lyder et ordsprog, som må siges at være meget rammende om 65-årige Sisa Abu Daooh. Den egyptiske mor har nemlig i de sidste 43 år levet som mand for at kunne forsørge sin datter, da manden gik bort, skriver Gulf News Egypt.

Overraskelse: Mor føder baby i toilettet... Igen
Overraskelse: Mor føder baby i toilettet... Igen

Derfor har det lokale styre i hjembyen Luxor givet hende titlen som 'den mest dedikerede mor'. Samtidig overrakte Egyptens præsident, Abdel Fattah al-Sisi, i weekenden en pris for til Sisa Abu Daooh for den selvopofrelse, hun har gjort i disse fire årtier.

Enken, der har arbejdet som skopudser og murstensmager, giver dog udtryk for, at der var andre, som gerne ville have, at det skulle have endt anderledes.

- Mine brødre ville have, at jeg skulle giftes igen. De blev ved med at komme med nye brudgomme til mig, siger Sisa Abu Daooh, der valgte at afvise alle bejlerne, fordi hun ikke ville giftes med en, som hun ikke elskede.

Mexicansk kvinde ånder ud efter 127 år
Mexicansk kvinde ånder ud efter 127 år

Årets mor fortæller, at der var en simpel årsag til, at hun valgte at leve som en mand

- Når en kvinde lader sin femininitet gå, er det hårdt. Men jeg vil gøre alt for min datter, og det var den eneste måde, hvorpå jeg kunne tjene penge. Hvad kunne jeg ellers have gjort?

- Jeg kan hverken læse eller skrive – min familie sendte mig ikke i skole – så dette var den eneste mulighed, lyder det fra kvinden, der var seks måneder henne i sin graviditet for 43 år siden, da manden gik bort.

Kvinde med lesbiske forældre springer ud som modstander af homo-ægteskaber
Kvinde med lesbiske forældre springer ud som modstander af homo-ægteskaber

Efter at offentligheden har fået fortalt, at 65-årige Sisa Abu Daooh, der barberede sit hoved og gik i løst tøj for at ligne en mand mest muligt, er en kvinde og ikke en mand, så vil enken ikke desto mindre forblive som en mand.

- Jeg var i stand til at arbejde med mænds arbejde, og alle folk omkring mig var tilfredse med det. Når mænd kiggede på mig, kiggede de på mig som en mand, fortæller Sisa Abu Daooh.

Hun nyder samtidig godt af at drikke sammen med de lokale mænd, selvom de godt har vidst, hun var kvinde. Det er noget, som andre kvinder kan, fordi mændene vil komme med seksuelle tilnærmelser. Men det har de ikke gjort overfor Sisa Abu Daooh, ifølge enken selv.

Hverdags-sexisme: Han pillede mig mellem benene i bussen
Hverdags-sexisme: Han pillede mig mellem benene i bussen

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

LIGE NU: Skægtrimmer trækkes tilbage...
bt.dk
Kasper skrev sin første klumme i BT:...
bt.dk
Sanne Salomonsen: Derfor bliver...
bt.dk
Kim Walls forældre fortæller BT om...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx