Af Ritzau - 16/04-17 08:19; Opdateret: 16/04-17 09:05

Nordkorea forsøgte at affyre missil - eksploderede 'næsten øjeblikkeligt'Nordkorea forsøgte at affyre missil - eksploderede 'næsten øjeblikkeligt'

Trods skarpe advarsler fra USA har Nordkorea søndag igen forsøgt at affyre et missil.

storybild

I løbet af det seneste år har Nordkorea affyret en stribe missiler og gennemført to af styrets hidtil fem atomprøvesprængninger i strid med FN's resolutioner. Her ses et billede af et nordkoreansk missil, der blev frigivet af Nordkoreas statslige nyhedsbureau, North Korean Central News Agency, 24. april 2016. (Billede: Scanpix/Kcna)

Nordkorea har søndag forsøgt at affyre et missil fra landets østkyst nær havnebyen Sinpo, men affyringen menes at være gået galt.

Det oplyser militæret i Sydkorea ifølge flere nyhedsbureauer, deriblandt det sydkoreanske Yonhap. Affyringen er også registreret af USA.

Missilet, som Nordkorea forsøgte at affyre, eksploderede "næsten øjeblikkeligt", oplyser USA's kommandocentral i stillehavsområdet således ifølge Reuters.

Ifølge det sydkoreanske forsvarsministerium er det endnu uvist, hvilken type missil der er tale om.

Den formodede mislykkede affyring kommer, dagen efter at Nordkorea afholdt en stor militærparade i hovedstaden Pyongyang for at markere 105- års-dagen for landets stifter, Kim Il-sung.

Ambassadør om missiltest: Stemningen er anspændt i Sydkorea
Ambassadør om missiltest: Stemningen er anspændt i Sydkorea

Her fremviste styret blandt meget andet militært isenkram en helt ny type ballistisk missil, som kan affyres fra ubåde, rapporterede flere medier.

USA's præsident, Donald Trump, har på det kraftigste advaret Nordkorea om at fortsætte med sine prøveaffyringer af missiler. Kina har fredag advaret USA mod det skræmmende scenarie, der kan ske, hvis USA og Nordkorea ender på kollisionskurs. Det kan dul læse mere om her.

USA beordrede for en uge siden en flådegruppe anført af et hangarskib til farvandet omkring den koreanske halvø, og det har været med til at forstærke spændingerne i området.

Nordkoreanske politikere tæt på landets ubestridte leder, Kim Jong-un, har advaret USA om at indlede et militært angreb.

Storbritannien: Ny missiltest i Nordkorea er bekymrende
Storbritannien: Ny missiltest i Nordkorea er bekymrende

- Vi vil svare igen (på et amerikansk angreb, red.) med krig i fuld skala og svare igen på nukleare angreb med nukleare angreb, sagde Choe Ryong-hae, næstformand for det regerende arbejderparti, for nylig i en tale ifølge Yonhap.

Nordkoreas forrige missilaffyring fandt sted 5. april. Det skete ligeledes fra området omkring havnebyen Sinpo, og umiddelbart efter at Donald Trump i et interview med Financial Times havde forlangt, at Kina tager ansvar i forhold til Nordkorea.

I samme ombæring understregede præsidenten, at han ikke har tænkt sig at sidde på hænderne, hvis ikke Kina forsøger at tøjle Nordkorea.

- Hvis Kina ikke løser situationen i Nordkorea, så gør vi, sagde Trump.

I løbet af det seneste år har Nordkorea affyret en stribe missiler og gennemført to af styrets hidtil fem atomprøvesprængninger i strid med FN's resolutioner.

LÆS OGSÅ: Sydkorea: Ny nordkoreansk missiltest slår fejl

LÆS OGSÅ: Ekspert: Nordkorea fejrer landets grundlægger med nyt missil

LÆS OGSÅ: Kina advarer USA: Alle vil tabe i en krig med Nordkorea

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Astana-dansker om lukningssnak: 'Det...
bt.dk
Droppede ud af skolen som 14-årig: Nu...
bt.dk
Er du anspændt og stresset? Giv dig...
bt.dk
Michael er sporløst forsvundet:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx