Af - 12/02-16 15:31

Vild sko: Gå dit smartphone-batteri op på 100 procentVild sko: Gå dit smartphone-batteri op på 100 procent

Der er en ny spiller på sko-markedet. Den beskytter ikke bare dine fødder, men lader samtidig et batteri i sålen op, mens du går. Det kan så kan bruges til at lade mobilen op.

Bildstrecke im Grossformat »

Du er ude og gå en tur, du vil tage en selfie, men din smartphone er løbet tør for strøm - hvad gør du? Du lader da bare mobilen op med den strøm, du har oplagret i din sko. Det er på vej til at blive virkelighed, skriver Science Daily.

Medie: Facebook-app gør din telefon langsommere
Medie: Facebook-app gør din telefon langsommere

I en ikke så fjern fremtid, er det netop, hvad du kan gøre. Lade mobilen op på farten - uden en traditionel oplader med i tasken. I hvert fald hvis det står til et par amerikanske forskere, der er gået sammen med et skofirma om at udvikle en sko, der høster og lagrer den energi, der kommer af at gå en tur.

- Menneskegang bærer en masse energi. Teoretiske estimater viser, at vores gang kan producere op til 10 watt per sko, og den energi går altså tabt som varme. Et totalt af 20 watt af at gå er ikke en lille ting - specielt når man sammenligner med hvad moderne mobile enheder kræver af energi, siger professor Tom Krupenkin og seniorforsker J. Ashley Taylor ved University of Wisconsin-Madison i USA.

Krupenkin og Taylor søger på nuværende tidspunkt at få lavet nogle aftaler, så de kan få produceret og solgt deres energi-sko på markedet.

5 myter om mobilopladning: Sådan skal du gøre
5 myter om mobilopladning: Sådan skal du gøre

10 TIPS: Denne batteri-myte skal du glemme
10 TIPS: Denne batteri-myte skal du glemme

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nyt rod på Københavns Rådhus: 'Det...
bt.dk
Lægen troede, hun bare var...
bt.dk
Ekstremt rekordforsøg: 24-årige...
bt.dk
SÅDAN! Danskere vinder historisk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx