Af Ritzau - 19/11-16 00:21; Opdateret: 19/11-16 08:14

Trump skal betale 25 millioner kroner i svindelsagTrump skal betale 25 millioner kroner i svindelsag

Den kommende præsident accepterer at betale 26 millioner dollar for at slippe ud af søgsmål om ejendomskurser.

storybild

Donald Trump har erklæret sig villig til at indgå forlig med tidligere elever på det nu lukkede Trump University. Forliget omfatter en betaling til sagsøgerne på sammenlagt 25 millioner dollar. Det oplyser delstaten New Yorks topanklager. Arkivfoto er fra valgkampen. (Billede: Scanpix/Mandel Ngan)

Donald Trump har besluttet sig for at indgå forlig i sagen om Trump University.

Det oplyser statsadvokaten i delstaten New York sent fredag aften dansk tid.

Forliget indebærer blandt andet, at USA's kommende præsident skal udbetale 25 millioner dollar til tidligere elever på Trump University.

Ud over erstatningen til de tidligere kursister har Trump indvilget i at betale en bod på én million dollar til staten New York for overtrædelse af uddannelseslove.

I danske kroner et samlet beløb på 182,7 millioner.

Milliardæren Trump har hele tiden afvist påstande fra tidligere elever på Trump University, om at de med falske løfter blev lokket til at betale op mod 35.000 dollar (240.000 kroner) for at få indsigt i Donald Trumps "investeringshemmeligheder" i ejendomsbranchen.

De indskrevne studerende var overbeviste om, at Trump University ville klæde dem på, så de kunne klare sig inden for handel med ejendom.

Det skulle ske, ved at de studerende blev undervist af eksperter, som var blevet håndplukket af Donald Trump, står der i søgsmålet.

I stedet fik de sagsøgte efter eget udsagn kun adgang til nogle meningsløse foredrag.

Forliget indebærer ikke, at Trump erkender sig skyldig i at have vildledt deltagerne i ejendomskurserne.

I alt er der tre søgsmål relateret til det nu lukkede Trump University: To gruppesøgsmål i Californien samt et civilt søgsmål anlagt af Eric Schneiderman, der er statsadvokat i New York.

Forliget omfatter alle sager.

- Dagens forlig på 25 millioner dollar er en forbløffende kovending fra Donald Trumps side og en stor sejr for de over 6000 ofre for hans bedrageriske universitet, siger Schneiderman i en erklæring.

Trump, der tiltræder som præsident 20. januar, skulle efter planen have mødt op til et retsmøde ved en føderal domstol i Californien i forbindelse med et af gruppesøgsmålene 28. november.

Hans advokater har flere gange forsøgt at få retsmødet udsat. Så sent som mandag denne uge blev en ny anmodning om en udsættelse afvist af en række advokater, der repræsenterer sagsøgerne.

Hverken Donald Trump eller hans advokater har endnu kommenteret forligsaftalen.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Historisk dansk slot får sur smiley:...
bt.dk
Uhyggelige nye oplysninger:...
bt.dk
Panik på Wall Street - kurserne...
bt.dk
Stjerneadvokat om udvikling i Kim...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx