Af - 12/07-16 08:37

Højgravid blev sendt hjem fra hospital: Da hun kom tilbage, var barnet dødtHøjgravid blev sendt hjem fra hospital: Da hun kom tilbage, var barnet dødt

En svensk kvinde har mistet sit barn, efter at hun blev sendt hjem fra hospitalet på grund af pladsmangel.

storybild

Arkivfoto (Billede: Scanpix)

En tragisk hændelse tilbage fra september sidste år er kommet frem i lyset i Sverige. En 35-årige kvinde, der var gravid i uge 41 med sidste første barn, blev sendt hjem fra Skånes universitetshospital i Lund på grund af pladsmangel. Men det fik fatale konsekvenser. Det skriver den svenske avis Aftonbladet.

Kvinden blev undersøgt, da hun ankom til sygehuset og fik konstateret et for højt blodtryk. På trods af dette var barnets hjertefrekvens og ultralyd normal. Personalet ville dog sætte kvindens fødsel i gang, men da der ikke var plads, blev kvinden sendt hjem og fik besked på at komme igen næste dag.

Gravide Stine Kronborg: Jeg beholder barnet
Gravide Stine Kronborg: Jeg beholder barnet

Allerede på vejen hjem kom veerne tilbage, og kvinde ringede derfor til hospitalet. Men de insisterede på, at hun skulle vente til veerne blev mere regelmæssige. Hun tog derfor hjem. Veerne fortsatte i løbet af natten, og kvinden fik et ildebefindende. Da det aftog igen, blev kvinden i sin seng, og næste morgen tog hun som aftalt tilbage til hospitalet. Her kunne de konstatere, at barnet var død.

- Vi lavede en vurdering, at det godt kunne have ventet til næste dag, siger Jessica Wixell Callmer, der er fungerende direktør på Skånes universitetshospital, til Aftonposten.

Mystisk skilt forvirrer Meny-kunder
Mystisk skilt forvirrer Meny-kunder

Hospitalet er dog kommet frem til, at det var en forkert beslutning, og de har nu indberettet hændelsen som svigt til de svenske myndigheder, fordi de i dag er kommet frem til vurdering, at “barnet sandsynligvis havde overlevet, hvis patienten var blevet indlagt med det samme, og fødslen var blevet sat i gang”.

- Det er en meget tragisk hændelse, og vi føler med familien. Vi arbejder nu på at øge antallet af sengepladser, siger Jessica Wixell Callmer til Aftonbladet.

LÆS OGSÅ: Butiksmedarbejder fik gravid kvinde til at bryde sammen i prøverum

LÆS OGSÅ: Medie: Miley Cyrus er gravid!

LÆS OGSÅ: Bizar retssag: Kvinde får lov til at føde sit eget barnebarn

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx