Af - 04/09-13 07:54; Opdateret: 04/09-13 08:45

Varmen i London kan stege et ægVarmen i London kan stege et æg

Solstrålerne reflekteret fra 'Walkie Talkie'-skyskraberen i Londons centrum er, bogstaveligt talt, stegende hede.

Det er uudholdeligt at stå midt i reflektionen i for lang tid ad gangen.

Omkring frokosttid, når solen i London står højest på himlen, kan man meget belejligt hive en stegepande frem og kokkerere et æg. Kun med hjælp fra solens stråler, vel at mærke.

Som Mx.dk skrev om i går, bliver solstrålerne, der reflekteres fra den nye skyskraber, ‘The Walkie Talkie’, så varme, at flere borgere har klaget over, at deres biler bliver smeltet.

LÆS OGSÅ: Reflektion fra skyskraber smeltede mands Jaguar

I videoen ovenfor rapporterer en Sky News-journalist direkte fra Londons brændpunkt, hvor Fysikeren Simon Foster også er til stede. Han har målt præcis hvor varmt, det bliver.

- Jeg var så dum at lade min taske ligge ude, siger han med et smil på læben og viser et elektrisk termometer frem, hvorpå der står 92,6 grader. Målt i celsius.

- Det er ligesom en parabolantenne, der fokuserer radiobølger til en modtager. Det samme kan man gøre med lys, og det er hvad denne bygning gør. Der er et stort område, der samler sollyset, og det fokuseres ned til et lillebitte punkt, som er her, hvor vi står, siger fysiker Simon Foster.

Han sammenligner det desuden med at stå under et enormt forstørrelsesglas, der koncentrerer solens stråler til et lille, brændende punkt.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Bil er kørt i vandet - kvindelig...
bt.dk
Morgan Freeman i knæ: Mit liv kan...
bt.dk
Historisk astronaut er død
bt.dk
Astrups Lørdagsbrok: Stop det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx