10/07-17 16:48; Opdateret: 10/07-17 20:29

Siemens anklager russere for at flytte turbiner til KrimSiemens anklager russere for at flytte turbiner til Krim

München. Siemens vil gå rettens vej, efter at selskabet har fået bekræftet, at turbiner leveret til Rusland er flyttet til Krim. Det er i strid med EU-sanktioner.

storybild

- Over de seneste måneder har vores kunde flere gange bekræftet på skrift, at der ikke ville blive leveret til Krim. Som konsekvens heraf vil Siemens tage skridt til en straffesag mod de ansvarlige personer, skriver det tyske selskab.

Det er virksomheden Technopromexport, som har modtaget de tyske turbiner. De blev leveret til Rusland, men siden blev de flyttet til Krim.

Krim er underlagt EU-sanktioner, efter at Rusland annekterede halvøen for tre år siden.

Ruslands energiminister blev mandag spurgt til byggeriet på Krim, og han slår fast, at klagerne fra Siemens intet ændrer.

- Projektet vil blive gennemført uanset hvad, siger Aleksander Novak ifølge nyhedsbureauet Reuters.

De første af flere elværker vil stå klar i første del af 2018, uddyber han.

Den russiske præsident har lovet at sikre energiforsyningen til Krim. Men der findes ingen russiske virksomheder, der kan levere en turbine af den efterspurgte type.

Den politiske ledelse i Moskva insisterer på, at de turbiner, der er opsat på Krim, er fremstillet i Rusland af russiske komponenter.

Dermed henvises til en fabrik i Sankt Petersborg. Men Siemens ejer 65 procent af fabrikken, som benytter teknologi fra den tyske virksomhed.

Siemens' øverste direktør, Jon Kaeser, besøgte Putin i præsidentens bolig uden for Moskva i 2014. Her lagde chefen vægt på det gode forhold til Rusland. Mødet fandt sted efter Ruslands annektering af Krim i 2014.

Mange tyske virksomheder har været utilfredse med de europæiske sanktioner mod Rusland.

En talsmand for det tyske økonomiministerium slår mandag fast, at det er op til Siemens at agere i overensstemmelse med EU's sanktioner.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Rygterne har svirret længe: Nu tager...
bt.dk
Brændt straffespark og drama:...
bt.dk
Kronprins Frederik tog røven på...
bt.dk
Verdenskendt popstjerne deler frækt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx