Af - 19/09-16 20:38

Kvinden bag G-punktet indrømmer: Det findes ikkeKvinden bag G-punktet indrømmer: Det findes ikke

Der findes ikke ét enkelt punkt. Sådan lyder den nedslående konklusion om G-punktet fra kvinden, der fandt på begrebet.

storybild

Kan du heller ikke finde det berygtede G-punkt? Fortvivl ej, for det eksisterer slet ikke, lyder konklusionen i en ny podcast. (Billede: Scanpix)

Har du også ledt forgæves efter dit eller din kærestes G-punkt? Så er du ikke alene, og måske skal du også bare indstille søgningen og acceptere en ”almindelig” orgasme. Noget tyder nemlig på, at G-punktet er en myte blot. I en ny udgave af podcasten 'Science Vs.' siger kvinden, der introducerede G-punktet for verden i 1980’erne, professor Beverly Whipple, at hun fortryder. Det skriver news.com.au:

- På en måde har vi ført folk bag lyset, for G-punktet er meget mere end bare ét lille punkt.

LÆS OGSÅ: Her er vækkeuret der giver dig orgasme

Beverly Whipple, der blandt andet står bag bogen 'The G Spot and Other Recent Discoveries About Human Sexuality’ fra 1982, var også den første, der gik på tv og beskrev G-punktet som et punkt i skeden, der kunne give kvinder orgasme.

G-punktets eksistens har været heftigt debatteret siden udgivelsen af Whipples bog. Og mens dame- og mandeblade har trykt utallige artikler om, hvordan du finder G-punktet, så har mange forskere råbt vagt i gevær. Ingen har været i stand til at bevise, at G-punktet faktisk findes.

En populær teori blandt forskere er, at G-punktet slet ikke er et ’punkt’, men derimod klitorissen som arbejder med ’sine omgivelser’. En af de forskere, der deler den teori, er Helen O’Connell, der i dag er professor i urologi ved Royal Melbourne hospital. Hun har dissekeret omkring 50 skeder i sin karriere og udtaler ifølge new.com.au, at der ikke er noget særligt at finde i skeden, der hvor G-punktet skulle være.

LÆS OGSÅ: Så mange danske piger faker orgasmer

Et andet studie fra 2001 omtaler sågar G-punktet som ’en slags gynækologisk UFO.'

Til Science Vs. fortæller kvinden bag G-punktet, Beverly Whipple, hvordan hun fandt frem til G-punktet, da hun studerede en række kvinder, som troede, de skulle tisse, mens de fik orgasme. Hende og hendes forsker-team testede så kvinder ved at stikke en finger ind i skeden på dem for at mærke efter følsomme områder:

- Man mærker hele vejen rundt i skedevæggen, som var den et ur. Fra klokken 12 til klokken 3, til klokken 6 osv., mens man spørger ’hvordan føles det her’. Mellem klokken 11 og klokken 1 på den forreste skedevæg, fik vi en masse smil.

Efter en søgning i litteraturen, fandt Beverly Whipples en artikel fra 1950 af en Dr. Ernst Grafenberg, som beskrev det, de havde stødt på, og derfor navngav Whipples fænomenet for Grafenberg-punktet, som så blev til G-punktet.

I podcasten 'Science Vs.' har man gennemgået Beverly Whipples oprindelige research om G-punktet og fundet den mangelfuld.


LÆS OGSÅ: Ni myter som kvinder altid hører om sex

LÆS OGSÅ: Undersøgelse: Sådan er danskernes ferie-sex

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx