Af - 19/09-16 20:38

Kvinden bag G-punktet indrømmer: Det findes ikkeKvinden bag G-punktet indrømmer: Det findes ikke

Der findes ikke ét enkelt punkt. Sådan lyder den nedslående konklusion om G-punktet fra kvinden, der fandt på begrebet.

storybild

Kan du heller ikke finde det berygtede G-punkt? Fortvivl ej, for det eksisterer slet ikke, lyder konklusionen i en ny podcast. (Billede: Scanpix)

Har du også ledt forgæves efter dit eller din kærestes G-punkt? Så er du ikke alene, og måske skal du også bare indstille søgningen og acceptere en ”almindelig” orgasme. Noget tyder nemlig på, at G-punktet er en myte blot. I en ny udgave af podcasten 'Science Vs.' siger kvinden, der introducerede G-punktet for verden i 1980’erne, professor Beverly Whipple, at hun fortryder. Det skriver news.com.au:

- På en måde har vi ført folk bag lyset, for G-punktet er meget mere end bare ét lille punkt.

Her er vækkeuret der giver dig orgasme
Her er vækkeuret der giver dig orgasme

Beverly Whipple, der blandt andet står bag bogen 'The G Spot and Other Recent Discoveries About Human Sexuality’ fra 1982, var også den første, der gik på tv og beskrev G-punktet som et punkt i skeden, der kunne give kvinder orgasme.

G-punktets eksistens har været heftigt debatteret siden udgivelsen af Whipples bog. Og mens dame- og mandeblade har trykt utallige artikler om, hvordan du finder G-punktet, så har mange forskere råbt vagt i gevær. Ingen har været i stand til at bevise, at G-punktet faktisk findes.

En populær teori blandt forskere er, at G-punktet slet ikke er et ’punkt’, men derimod klitorissen som arbejder med ’sine omgivelser’. En af de forskere, der deler den teori, er Helen O’Connell, der i dag er professor i urologi ved Royal Melbourne hospital. Hun har dissekeret omkring 50 skeder i sin karriere og udtaler ifølge new.com.au, at der ikke er noget særligt at finde i skeden, der hvor G-punktet skulle være.

Så mange danske piger faker orgasmer
Så mange danske piger faker orgasmer

Et andet studie fra 2001 omtaler sågar G-punktet som ’en slags gynækologisk UFO.'

Til Science Vs. fortæller kvinden bag G-punktet, Beverly Whipple, hvordan hun fandt frem til G-punktet, da hun studerede en række kvinder, som troede, de skulle tisse, mens de fik orgasme. Hende og hendes forsker-team testede så kvinder ved at stikke en finger ind i skeden på dem for at mærke efter følsomme områder:

- Man mærker hele vejen rundt i skedevæggen, som var den et ur. Fra klokken 12 til klokken 3, til klokken 6 osv., mens man spørger ’hvordan føles det her’. Mellem klokken 11 og klokken 1 på den forreste skedevæg, fik vi en masse smil.

Efter en søgning i litteraturen, fandt Beverly Whipples en artikel fra 1950 af en Dr. Ernst Grafenberg, som beskrev det, de havde stødt på, og derfor navngav Whipples fænomenet for Grafenberg-punktet, som så blev til G-punktet.

I podcasten 'Science Vs.' har man gennemgået Beverly Whipples oprindelige research om G-punktet og fundet den mangelfuld.


LÆS OGSÅ: Ni myter som kvinder altid hører om sex

LÆS OGSÅ: Undersøgelse: Sådan er danskernes ferie-sex

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx