05/03-15 06:15; Opdateret: 05/03-15 06:32

Politi-ansat fyret for racistiske e-mailPoliti-ansat fyret for racistiske e-mail

En person i Fergusons kritiserede politikorps er blevet fyret og to andre sendt på orlov efter racistiske e-mail, oplyser borgmesteren i den amerikanske by.

storybild

(Billede: Polfoto/AP)

Fem fældende e-mail i Ferguson-sagen Ansatte hos politistyrken i Ferguson kritiseres for beskrivelser af sorte indbyggere som dovne og kriminelle.

En politiansat i den amerikanske by Ferguson er blevet fyret, og to andre i korpset er tvunget på orlov som følge af en række e-mail med racistiske undertoner.

Politiet lavede pinlig Twitter-bommert
Politiet lavede pinlig Twitter-bommert

Her er fem eksempler på indholdet i de omstridte mail-korrespondancer, som kom frem i en rapport fra det amerikanske justitsministerium onsdag:

* I en e-mail fra november 2008 hedder det, at præsident Barack Obama ikke ville være præsident i særlig lang tid, for "hvilken sort mand holder fast i et job i fire år".

Fik dårlig julegave: Svensker anmeldte sin mor til politiet
Fik dårlig julegave: Svensker anmeldte sin mor til politiet

* I en e-mail fra april 2011 portrætteres Barack Obama som en chimpanse.

* I en e-mail fra maj 2011 skriver en ansat: "En afroamerikansk kvinde i New Orleans blev indlagt på hospitalet for at få en abort. To uger senere modtog hun en check på 5000 dollar. Hun ringede til hospitalet og spurgte, hvem pengene var fra. Hospitalet svarede: Crimestoppers" (henvisning til organisation, der forebygger og bekæmper kriminalitet i USA, red.).

* I en e-mail fra juni 2011 beskrives en mand, der søger om velfærdsydelser til sine hunde, fordi de er "forskelligfarvede, arbejdsløse, dovne, ikke kan snakke engelsk og ikke har den fjerneste anelse om, hvem deres fædre er".

* I en e-mail fra oktober 2011 ses et billede af en gruppe topløse kvinder, der danser, tilsyneladende i Afrika, med teksten "Michelle Obamas High School Reunion".

Kilde: USA's justitsministerium

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vildt klubskifte på vej? Superbomber...
bt.dk
Real Madrid-stjerner i...
bt.dk
Tidligere dobbeltagent fundet hængt i...
bt.dk
DMI advarer om voldsomt vejr - sne på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx