Af - 19/04-16 19:41

6-årig myrdet for 21 år siden: Nu er en mistænkt anholdt6-årig myrdet for 21 år siden: Nu er en mistænkt anholdt

Et barnemord har været uopklaret siden 1994 - men nu har politiet måske fundet gerningsmanden.

storybild

Rikki Neave var kun seks år gammel, da han blev kvalt ihjel for 21 år siden. (Billede: Politifoto)

Da seksårige Rikki Neave tog i skole om morgenen den 28. november 1994 i Cambridge i England var det sidste gang, han blev set i live.

Dagen efter blev hans lig fundet i en nærliggende skov uden en trevl på kroppen. Han var blevet kvalt ihjel, viste den efterfølgende obduktion.

Væltet træ afslørede 1.000 år gammel mordgåde
Væltet træ afslørede 1.000 år gammel mordgåde

Sagen rystede England dengang - dels på grund af Rikki Neaves unge alder, men også fordi, at hans mor, Ruth Neave, i første omgang blev anholdt for at have myrdet sin egen søn. I retten kom det således frem, at hun havde mishandlet Rikki og hendes andre børn fysisk.

Ruth Neave, der i dag er 45, blev idømt syv års fængsel for at have mishandlet sine børn - men hun blev frikendt for mordet på Rikki. Og siden har der ikke været nogle anholdte i sagen - indtil nu.

Røver pågrebet i 22 år gammel sag om drab på barn
Røver pågrebet i 22 år gammel sag om drab på barn

Cambridgeshire Politi udsendte således en pressemeddelelse i morges med beskeden, at de har anholdt en mand i 30’erne, som man mener er den rigtige morder.

Han har kun været teenager dengang i midten af 90’erne, men ikke desto mindre har politiet haft ham til afhøring hele dagen. Det skriver The Guardian og flere andre britiske medier.

Fund af kniv skaber på ny røre i O.J. Simpson-sagen
Fund af kniv skaber på ny røre i O.J. Simpson-sagen

Anholdelsen kommer som en glædelig nyhed for Rikki Neaves efterladte.

- Vi har hele tiden vidst, at denne dag ville komme. Vi er målløse, men det er en god dag, siger Ruth Neaves mand, Gary Rodgers, ifølge The Guardian.

Ruth Neave deltog i november sidste år i en BBC-udsendelse, hvor man gennemgik sagen for at finde eventuelle nye spor. Det førte til fire mulige vidner samt en fantomtegning af to personer, som politiet gerne ville have fat i - og det er muligvis de spor, som er ført til en anholdelse i dag.

FBI-efterforsker: Sådan ser et
FBI-efterforsker: Sådan ser et "typisk" mord ud

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx