Af - 19/04-16 19:41

6-årig myrdet for 21 år siden: Nu er en mistænkt anholdt6-årig myrdet for 21 år siden: Nu er en mistænkt anholdt

Et barnemord har været uopklaret siden 1994 - men nu har politiet måske fundet gerningsmanden.

storybild

Rikki Neave var kun seks år gammel, da han blev kvalt ihjel for 21 år siden. (Billede: Politifoto)

Da seksårige Rikki Neave tog i skole om morgenen den 28. november 1994 i Cambridge i England var det sidste gang, han blev set i live.

Dagen efter blev hans lig fundet i en nærliggende skov uden en trevl på kroppen. Han var blevet kvalt ihjel, viste den efterfølgende obduktion.

LÆS OGSÅ: Væltet træ afslørede 1.000 år gammel mordgåde

Sagen rystede England dengang - dels på grund af Rikki Neaves unge alder, men også fordi, at hans mor, Ruth Neave, i første omgang blev anholdt for at have myrdet sin egen søn. I retten kom det således frem, at hun havde mishandlet Rikki og hendes andre børn fysisk.

Ruth Neave, der i dag er 45, blev idømt syv års fængsel for at have mishandlet sine børn - men hun blev frikendt for mordet på Rikki. Og siden har der ikke været nogle anholdte i sagen - indtil nu.

LÆS OGSÅ: Røver pågrebet i 22 år gammel sag om drab på barn

Cambridgeshire Politi udsendte således en pressemeddelelse i morges med beskeden, at de har anholdt en mand i 30’erne, som man mener er den rigtige morder.

Han har kun været teenager dengang i midten af 90’erne, men ikke desto mindre har politiet haft ham til afhøring hele dagen. Det skriver The Guardian og flere andre britiske medier.

LÆS OGSÅ: Fund af kniv skaber på ny røre i O.J. Simpson-sagen

Anholdelsen kommer som en glædelig nyhed for Rikki Neaves efterladte.

- Vi har hele tiden vidst, at denne dag ville komme. Vi er målløse, men det er en god dag, siger Ruth Neaves mand, Gary Rodgers, ifølge The Guardian.

Ruth Neave deltog i november sidste år i en BBC-udsendelse, hvor man gennemgik sagen for at finde eventuelle nye spor. Det førte til fire mulige vidner samt en fantomtegning af to personer, som politiet gerne ville have fat i - og det er muligvis de spor, som er ført til en anholdelse i dag.

LÆS OGSÅ: FBI-efterforsker: Sådan ser et "typisk" mord ud

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx