Af - 07/06-15 19:06; Opdateret: 07/06-15 19:42

GALLERI: Sådan undslap  to fanger topsikret fængsel med 'Hollywood-trick'GALLERI: Sådan undslap to fanger topsikret fængsel med 'Hollywood-trick'

Politiet jagter netop nu to dømte mordere, der på mirakuløs vis er undsluppet et topsikret fængsel i staten New York som de første i 150 år.

Bildstrecke im Grossformat »

Over 200 politibetjente jagter netop nu to dømte mordere, der på mirakuløs vis er flygtet fra et topsikret fængsel i byen Dannemora i staten New York.

Politiet har opsat vejblokader og leder med helikoptere og blodhunde i området omkring fængslet, der ligger godt 30 kilometer fra grænsen mellem USA og Canada.

Ifølge guvernøren i New York Andrew Cuomo er der tale om en spektakulær flugt.

- Det var en gennemtænkt og udførlig flugtplan, siger han og understreger, at de undslupne fanger - Richard Matt og David Sweat - er yderst farlige:

- Det er meget vigtigt, at vi finder de to. De er farlige, og vi vil gerne undgå, at de pådrager New Yorks borgere mere skade, siger Andrew Cuomo.

Fængselsbetjente er dobbelt så syge som andre i staten
Fængselsbetjente er dobbelt så syge som andre i staten

Den dristige flugt minder ifølge amerikanske medier om den, der beskrives i den Oscar-nominerede film 'The Shawshank Redemption' fra 1994 med Tim Robbins og Morgan Freeman i hovedrollerne.

Og ud fra billederne og beskrivelsen er parallellerne da også til at få øje på: De to fangers flugt blev kaldt over alarmen lørdag morgen klokken 5.30, hvor fængselsbetjentene opdagede, at de to ikke længere var at finde i deres celler, hvor de havde lagt tøj under dynerne, så det så ud som om, de lå og sov.

Richard Matt og David Sweat havde celler ved siden af hinanden, og det var lykkedes dem at skære et hul i en stålbeklædt bagvæg, hvorfra de i løbet af natten krøb ud af deres celler.

Via tunneler i fængselsbygningen lykkedes det mændene at kravle uden for fængslets mure, hvorefter de menes at være sluppet ud i friheden gennem kloaksystemet. Under flugten har de anvendt el-værktøj til at skære sig gennem metalstænger og jernrør.

Nye tal: Fængslerne mangler fanger
Nye tal: Fængslerne mangler fanger

Hvordan, de er kommet i besiddelse af værktøj, er uklart ifølge Andrew Cuomo.

34-årige David Sweat afsoner en livstidsdom for at have dræbt en vicesherif i 2002, og 48-årige Richard Matt er dømt til 25 års fængsel for i 1997 at have kidnappet, mishandlet og siden dræbt sin tidligere chef.

Ifølge canadiske tv-station CTV News arbejder politiet blandt andet ud fra en teori om, at de to fanger kan have forsøgt at flygte over grænsen til Canada, og derfor er borgerne i området i Toronto opfordres til at tippe politiet, hvis de ser noget mistænkeligt.

Flugten er den første af sin art fra det topsikrede fængsel, siden det blev bygget i 1865.

Drabsmænd jages i New York efter Hollywood-agtig flugt
Drabsmænd jages i New York efter Hollywood-agtig flugt

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx