Af Peter Ølholm Hansson - 21/09-17 12:19

Bill Gates indrømmer: Jeg fortryder den funktion, alle bruger på computerenBill Gates indrømmer: Jeg fortryder den funktion, alle bruger på computeren

Microsoft-stifter Bill Gates har været med til at finde på et væld af computer-løsninger. Men der er en ganske særlig pc-funktion, som milliardæren slet ikke er stolt over.

storybild

Bill Gates taler i New York. (Billede: ELIZABETH SHAFIROFF)

Rigtig mange computerbrugere har nærmest manøvren kodet ind i fingrene. Funktionen, vi bruger, når alle muligheder synes udtømte, og du sidder og fnyser over en computer, som er frosset fast på det mest kritiske tidspunkt.

Control-Alt-Delete.

Vidundergrebet, der sender dig tilbage i trygheden og giver dig mulighed for at lukke programmer eller starte på en frisk.

Men spørger man hovedarkitekten bag Windows, Bill Gates, ja, så har funktionen ikke fortjent en eneste hyldemeter i hans arkiv over meritter.

Det indrømmede Gates allerede i 2013, og Control-Alt-Delete fylder tilsyneladende stadig i rigmandens hoved.

Da Bill Gates onsdag ifølge CNN talte i en paneldiskussion ved Bloomberg Global Business Forum i New York, adresserede han igen den efterhånden legendariske funktion.

»Hvis jeg kunne lave én lille ændring, ville jeg lave den (Control-Alt-Delete, red) om til en enkelt knap,« indrømmede Bill Gates.

Bill Gates ejer i dag blot 1,3 procent af aktierne i Microsoft. I 1996 ejede han 24 procent af aktierne, men milliardæren har sammen med sin hustru Melinda Gates markeret sig ved at give store beløb væk til velgørenhed. Han menes at have givet 700 millioner Microsoft-aktier væk til fonden Bill & Melinda Gates Foundation gennem tiden, skrev Bloomberg i sidste måned.

Aktierne menes at have en samlet værdi af cirka 315 milliarder i dag.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billedet: 'Årgang 0'-Stephanie...
bt.dk
14-årige Jonas kom i kæmpegæld på...
bt.dk
38-årig kvinde indlagt: Stukket ned...
bt.dk
Undgå gebyrfælder og dårlig...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx