Af - 14/04-17 11:24

Studie slår fast: Så mange timers liv får du i bytte for én times løbStudie slår fast: Så mange timers liv får du i bytte for én times løb

Du spilder ikke din tid ved at løbe en tur: Du vinder tid. Meget tid.

Bildstrecke im Grossformat »

Hvis ikke vejret er for koldt, er det for varmt. Og hvis ikke skoene strammer, så er det bukserne. Det nyeste afsnit af favorit-serien på Netflix ser jo heller ikke sig selv, vel?

Mange vil gerne motionsløbe, men får ikke gjort tanke til handling. Det kan også være svært at se formålet, hvis ikke man er helt klar over, hvad gevinsten er udover at 'komme i bedre form'.

Et nyt studie foretaget af forskere fra Iowa State University, har dog sat konkrete tal på netop dette. Det viser sig nemlig, at løbere i gennemsnit lever tre år længere end personer, der ikke løber - og de tal kan man dividere således, at man kan spå om cirka hvor mange timer, man får foræret for én times løb. Og resultatet er overraskende:

En times løb = Syv timers liv.

Det er i øvrigt underordnet, hvor langt man løber eller hvor hurtigt. Det er kun antallet af minutter, der i denne sammenhæng tæller. Gælder resultatet også, hvis den løbende både ryger og drikker? Ja!

Ved at løbe sammenlagt én time om ugen, reducerer man sin risiko for at lide en for tidlig død med hele 40 procent. Tallet for for eksempel cykling og vandring er 12 procent.

Du går måske glip af et serieafsnit på Netflix, mens du løber. Til gengæld får du lov til at se syv ekstra i bytte for din tid.

Det er da ikke nogen dårlig handel.


LÆS OGSÅ: Sådan bliver du mindst ramt af jetlag

LÆS OGSÅ: FAKTA: Livsstil og høj alder gør tarmkræft mere udbredt

LÆS OGSÅ: Dans og sprog skal beskytte pensionisters hjerner

LÆS OGSÅ: Kommune siger nej til forslag om tvungen motion

LÆS OGSÅ: Arbejdsgivere: Arbejdsmiljø er vores ansvar - ikke motion

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Bookmakerne ikke i tvivl: Hun vinder...
bt.dk
Stor mystik om Superliga-profils skade
bt.dk
Ung mor sagsøger tv-kanal: Blev fyret...
bt.dk
Vandt 15 millioner i Lotto: Nu har...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx