01/03-16 03:29

USA og Rusland vil efterforske brud på syrisk våbenhvileUSA og Rusland vil efterforske brud på syrisk våbenhvile

USA's udenrigsminister siger, at han har haft samtaler med russerne om at efterforske uretmæssige bombetogter.

storybild

Den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, vil gå oplysninger om brud på våbenhvile efter i sømmene. (Billede: AP/Susan Walsh)

Den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, siger, at han er nået til enighed med sin russiske modpart om at øge indsatsen for at sikre, at kun Islamisk Stat og al-Nusrafronten bliver mål for flere flyangreb i Syrien.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

- Vi vil efterforske alle formodede overtrædelser af aftalerne om luftangreb i Syrien. Og vi vil arbejde endnu hårdere for at sikre, at missionerne, der bliver udført i Syrien, bliver udført mod Islamisk Stat og al-Nusrafronten, siger Kerry ifølge Reuters på en pressekonference.

John Kerry siger også, at han har haft samtaler med den russiske udenrigsminister, Sergej Lavrov, om de angivelige brud på våbenhvilen, der blev rapporteret om mandag.

Her påstod den syriske opposition, der ellers var omfattet af våbenhvilen, at være blevet angrebet af den syriske præsident, Bashar al-Assads, tropper.

De to udenrigsministre er blevet enige om "ikke at føre proces i offentligheden" over oplysninger om brud på våbenhvilen, der trådte i kraft lørdag. Med andre ord vil de ikke kommentere oplysningerne, før de er blevet bekræftet.

Ekspertgrupper i Genève og Jordans hovedstad, Amman, vil i stedet se oplysninger om "ulovlige" luftangreb efter i sømmene, siger Kerry.

Islamisk Stat og al-Nusrafronten er ikke en del af våbenhvilen i Syrien. USA og Rusland er de to primære aktører bag den delvise våbenhvile, der har betydet, at en stor del af kampene i Syrien har været stoppet siden lørdag.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tidligere Superliga-direktør i krig...
bt.dk
Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Kendt tv-vært skal giftes: 'Hun sagde...
bt.dk
Nikolaj Jacobsens mareridt: 'Det er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx