Af - 24/01-16 11:43

TV: Gorilla beskyttede bevidstløs dreng - sådan har drengen det 30 år efterTV: Gorilla beskyttede bevidstløs dreng - sådan har drengen det 30 år efter

En femårig dreng faldt ned til en flok farlige gorillaer, men lederen af gruppen forsvarede drengen.

For 30 år siden faldt en femårig dreng ned i en gorillaindhegning i Jersey Zoo og blev slået bevidstløs på cementgulvet. Mens zooens besøgende i første omgang stod tilbage med en blanding af magtesløshed og sensationslyst, kom gorillaen Jambo drengen til undsætning.

I videoen kan man se, at Jambo reagerer modsat af hvad tilskuerne frygter; det over hundrede kilo tunge og to meter høje dyr beskytter drengen mod de andre gorillaer. På et tidspunkt ses det, at Jambo aer den tilskadekomne dreng, hvilket 'publikum' forstår som en beskyttende handling - noget forskere senere hen har verificeret.

16-årig overlevede fald på syv meter
16-årig overlevede fald på syv meter

Faldet på seks meter forårsagede en brækket arm og et kraniebrud, men fik også et positivt udfald; Levan Merritt fortæller til Metro, at han vil være evig taknemmelig for Jambos godhed og beskyttende adfærd, da hændelsen gjorde ham klogere på dyrenes menneskelige egenskaber - og skaffede ham en sød kone.

Der er opført en bronzestatue til minde om Jambo, som døde i 1992.


LÆS OGSÅ: TV: Gorilla er vild med disse iPhone-billeder

LÆS OGSÅ: Kvinder er vilde med denne gorilla: Synes han ligner abernes Brad Pitt

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx