Af Christian Hansen - 16/09-17 23:16

Danske turister skuffet: Rejseselskab aflyser tur til Nordkorea efter atomprøvesprængningDanske turister skuffet: Rejseselskab aflyser tur til Nordkorea efter atomprøvesprængning

En gruppe danske turister skulle have været en tur til Nordkorea, men rejseselskabet valgte at aflyse turen.

storybild

Nordkoreas diktator Kim Jong Un. (Billede: KCNA)

En rejse til Nordkorea med afrejse i torsdags blev aflyst for en gruppe danske turister, oplyser rejseselskabet Horisont Rejser.

De ti danske turister skulle ellers være ankommet til den nordkoreanske hovedstad, Pyongyang, fredag, men direktør for Horisont Rejser, Peter Låge Frederiksen, fortæller til BT, at han besluttede at annullere turen og tilbagebetale pengene til kunderne.

»Vi havde et hold, der skulle afsted i går. Men det har vi været nødt til at aflyse, på grund af den seneste optrapning af konflikten mellem Nordkorea og omverdenen. Vi ønsker ikke at gamble med vores gæsters sikkerhed, og vi vurderede, at der var potentiel fare for at situationen optrappes i den kommende uge,« siger han.

Beslutningen er taget efter, at det kommunistiske regime 3. september gennemførte sin sjette atomprøvesprængning. Den var landets kraftigste nogensinde. Og 4. september ændrede Udenrigsministeriet sin rejsevejledning til landet: 'Ikke-nødvendige rejser til Nordkorea frarådes,' lyder vejledningen nu.

Peter Låge Frederiksen fortæller, at de ti danskere, der har betalt omkring 23.000 kroner for turen, skulle have fløjet fra København til Beijing i Kina. Herfra skulle gruppen have fløjet til Pyongyang. Turisterne skulle være vist rundt i Nordkoreas hovedstad samt i den demilitarisede zone omkring grænsen mellem Nordkorea og Sydkorea, inden rejsen gik retur i næste uge.

Det kommer de ti danskere desværre ikke til at opleve i denne omgang.

»Vores kunder har været skuffet over ikke at komme til Nordkorea, men de er også glade for, at vi har prioriteret sikkerheden højest,« siger Peter Låge Frederiksen.

Han fortæller, at regimets seneste militære aktiviteter samt den tilspidsede situation mellem Nordkorea og omverdenen. FN's Sikkerhedsråd vedtog tidligere på ugen nye sanktioner mod styret - faktisk har betydet en øget interesse for at komme til landet.

»Jeg kan godt mærke, at der er en øget interesse, men det kommer også fra et lavt udgangspunkt. Der er selvfølgelig nogle, som synes, det er spændende at tage til konfliktfyldte områder, men vi laver ikke dark tourism,« siger han.

Ifølge rejseselskabsdirektøren er det sædvanligvis ikke farligt at rejse til Nordkorea.

»Nej, jeg mener bestemt ikke, at det normalt er farligt at rejse til Nordkorea. Men denne gang var der en øget risiko,« siger Peter Låge Frederiksen.

Nordkorea har så sent som tidligt fredag dansk tid affyret endnu et ballistisk missil, som denne gang fløj over den nordlige japanske ø Hokkaido.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skuespiller venter barn med sin...
bt.dk
'Regnede forkert med 55.000 - ups,...
bt.dk
Ronaldo chokerer under interview: Er...
bt.dk
Én spiller tager skylden for kæmpe...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx