Af - 23/03-14 15:34

Mystisk telefonopkald skærper mistanken mod kaptajnenMystisk telefonopkald skærper mistanken mod kaptajnen

Politiet forsøger at finde kvinden, der ringende til kaptajnen på det forsvundne Malaysia Airlines Flight 370 kort før take-off.

storybild

Det var denne Boing 777, der for godt to uger siden lettede fra Kuala Lumpur for siden at forsvinde på mystisk vis. (Billede: Polfoto/arkiv)

Kort før Malaysia Airlines Flight 370 skulle lette fra Kuala Lumpur med retning mod Beijing lørdag den 8. marts i år, modtog kaptajnen et to minutter langt opkald.

Det kom fra en kvinde, der havde gjort brug af en falsk identitet, da hun oprettede det pågældende telefonnummer.

Vrede pårørende: De lyver for os om det forsvundne fly
Vrede pårørende: De lyver for os om det forsvundne fly

Det styrker mistanken om, at kaptajnen kan have haft kontakt til lyssky grupper, skriver den britiske avis The Daily Mail, der har talt med 'en kilde tæt på' de FBI-folk, der assisterer den malaysiske efterforskning af det forsvundne fly.

I forvejen har myndighederne bekræftet, at deres teori er, at flyet bevidst ændrede rute og droppede kontakten med omverdenen, men ingen aner, om flypersonalet kan være blevet truet til disse handlinger.

Malaysia bekræfter: Vi har nye spor i fly-mysterium
Malaysia bekræfter: Vi har nye spor i fly-mysterium

Samtidig skal efterforskerne ifølge avisens oplysninger nu være klar til at afhøre kaptajnens eks-kone efter pres fra FBI. Myndighederne har ellers ventet hele to uger af respekt for hende, fordi det i Malaysia ikke anses for passende at udsætte folk i svære situationer for et forhør.

Parret både angiveligt under samme tag trods deres skilsmisse, og derfor vælger efterforskerne altså nu at afhøre hende for at blive klogere på kaptajnens humør og opførsel i dagene op til afgangen.

Courtney Love: Jeg har fundet det forsvundne fly
Courtney Love: Jeg har fundet det forsvundne fly

Det er er tidligere kommet frem, at efterforskningen har vist, at kaptajnen har øvet ekstreme landinger på en flysimulator i sit hjem – blandt andet på fjerne øer i Det Indiske Ocean, hvor man i disse dage leder efter flyet.

- Vi mener stadig, at det (flyets forsvindingsnummer, red.) var en bevidst handling, men det er uklart hvem der står bag og hvad årsagen er. Men mistanken retter sig mod piloterne, siger en anonym kilde til den britiske avis The Telegraph.

I dag har otte fly været på vingerne og et enkelt skib været udkommanderet til et område, der er større end Danmark.

Medie: Kurs blev ændret fra computer INDE i cockpittet
Medie: Kurs blev ændret fra computer INDE i cockpittet

I det område har tre forskellige lande på satellitfotos observeret genstande, der kan være vragdele fra flyet, men ingen ved endnu, om flyet er styrtet ned – eller om det kan være blevet kapret og landet et hemmeligt sted. Eksperter har dog antydet, at det sidstnævnte er usandsynligt.

LÆS OGSÅ: Nu sultestrejker pårørende til forsvundne flypassagerer

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx