Af - 11/04-16 17:20

I denne alder kan du se, om dit barn bliver kriminelI denne alder kan du se, om dit barn bliver kriminel

Når børn rammer den såkaldte såkaldte trodsalder, så kan man, ifølge et nyt studie, begynde at se efter tegn på, om dit barn er i farezonen for at blive kriminel.

Bildstrecke im Grossformat »

Forskere har i et nyt studie fundet ledetråde, der kan være med til at identificere, hvilke børn, der senere i livet har en høj risiko for at ende som kriminel senere i livet - og hvorfor, det lige netop ender sådan.

Det skriver The Telegraph.

Forskerne fokuserede i studiet på børn i den såkaldte ‘terrible twos’-alder (trodsalderen, selvstændighedsalderen, red.). De kiggede efter nogle helt bestemte træk hos børn i hele 561 familier. Det, som de fokuserede på, var afstumpede træk såsom at lyve og for eksempel børnenes mangel på empati.

Overraskende! Dette nummer i søskenderækken har mest succes
Overraskende! Dette nummer i søskenderækken har mest succes

Det viste sig i undersøgelserne, at de fleste børn voksede ud af den trodsige fase. Det viste sig dog også, at de fleste kriminelle viste netop sådanne træk i den omtalte alder. Forskerne konkluderer, at hvis der ikke blev gjort noget ved disse træk i en tidlig alder, så kunne børnene ende med en kriminel karriere senere i livet.

- Det her er tegn, som forældre og læger skal holde øje med, da de kan signalere mere end bare, at barnet er i fasen ‘terrible twos’, siger lektor i psykologi ved Michigan Universitet Luke Hyde til The Telegraph.

Hver tredje udlænding på tålt ophold begår kriminalitet
Hver tredje udlænding på tålt ophold begår kriminalitet

Forskerne opdagede i studiet også, at de bestemte træk er arvelige, men at de med positiv opdragelse kan afværges. ‘En vigtig opdagelse’, lyder det fra forskerne bag studiet. De mener, at deres opdagelser kan være med til at udvikle behandling, der kan hæmme negativ udviking af anti-social opførsel.

Studiet er publiceret i det videnskabelige magasin the American Journal of Psychiatry.


LÆS OGSÅ: Kriminaliteten fortsætter med at falde

LÆS OGSÅ: Alaa: Kriminalitet straffes hårdere i mellemøsten

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx