Af - 08/03-16 08:19

Du lever længere med en bromance i dit livDu lever længere med en bromance i dit liv

Forskning viser, at hvis du som mand har et meget tæt ikke-seksuelt forhold til en god mandlig ven, så øger det dit helbred - og dermed dine chancer for at leve længere.

Bildstrecke im Grossformat »

Der er venner, og så er der meget tætte venner. De helt tætte kan med et moderne udtryk beskrives som en bromance, et tæt ikke-seksuelt bånd mellem to mænd. Nu viser forskning, at sådan et bånd kan forbedre mandens helbred og give ekstra leveår.

Det skriver The Telegraph.

Bromance: Thor og Loki elsker hinanden
Bromance: Thor og Loki elsker hinanden

Forskningen, der blev udført af Stanford Universitet, viste, at stærke mandlige venskaber reducerer stress lige så effektivt som et romantisk forhold. Ifølge The Telegraph mener forskerne bag, at stressreduktionen kommer af den øgede mængde af hormonet oxytocin, der blandt andet er med til at forhindre angst.

Studiet blev udført på en flok rotter i et bur. Det viste sig, at når forskerne udsatte dem for en mild form for stress, så udviklede hannerne et stærkere bånd, stærkere end når de ikke var udsat for stress.

Bromance – maskulin kærlighed på film
Bromance – maskulin kærlighed på film

- En bromance kan være en god ting. Hanner har et dårligt ry, når man kigger på, hvordan dyr interagerer med hinanden, da vi antager, at de instinktivt vil blive aggressive, siger Elizabeth Kirby, hovedforfatteren bag studiet, til The Telegraph.

Studiet er publiceret i det videnskabelige tidsskrift Neuropsychopharmacology.

Bromance-fest i rå rammer
Bromance-fest i rå rammer

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Gus Hansen stævnede Rasmus Nøhr for...
bt.dk
Joachim B. Olsen stiller...
bt.dk
Lynfyret i Superliga-klub - nu har...
bt.dk
Red Arrows-fly meldes styrtet til...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx