Af - 27/04-15 15:38; Opdateret: 27/04-15 15:55

Medie: Hjernen bag Islamisk Stat er dødMedie: Hjernen bag Islamisk Stat er død

En iransk radiostation hævder, at lederen af Islamisk Stat Abu Bakr al-Baghdadi er død, men det afvises af to Guardian-journalister.

storybild

Leder af Islamisk stat Abu Bakr al-Baghdadi. (Billede: Polfoto/AP)

Ifølge den iranske radiostation Radio Iran er lederen af Islamisk Stat Abu Bakr al-Baghdadi død.

Det skriver en række internationale medier herunder International Business Times.

Tidligere på måneden rapporterede The Guardian, at den selverklærede kalif fra terrorbevægelsen var blevet såret under et amerikansk luftangreb i det vestlige Irak tilbage i marts, som tog hårdt på Abu Bakr al-Baghdadi, og det fik angiveligt Islamisk Stat til at udpege en ny midlertidig leder, fordi det var uklart, hvordan kaliffen ville komme sig.

Den indiske radiostation All India Radio News har citeret historien hos Radio Iran, og her skriver man, at Baghdadi døde på et hospital, som ligger i Israel i Golanhøjderne, hvor han gennem længere tid har fået behandling ovenpå angrebet den 18. marts.

Dødsfaldet er endnu ikke bekræftet, og ifølge de to journalister fra The Guardian, som i sidste uge skrev, at Baghdadi var såret under et luftangreb, er han stadig i live og modtager fortsat behandling.

- Kilder fortæller os, at Baghdadi stadig er i live, men at han ikke kan bevæge sig på grund af en rygskade, han pådrog sig ved luftangrebet i marts.

Det skriver journalisterne på Twitter.Det er ikke første gang, at IS-lederen meldes død. Også tilbage i november forlød det, at Baghdadi var blevet dræbt i et amerikansk luftangreb, selv om det ikke kunne bekræftes, og få dage senere frigav Islamisk Stat en lydoptagelse med Baghdadi selv, der afviste rygterne.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx