Af Ritzau - 24/09-16 09:58

12 dræbt ved angreb på politi og civile i Irak12 dræbt ved angreb på politi og civile i Irak

En storoffensiv mod Islamisk Stat i den irakiske storby Mosul ventes indledt inden for få uger.

storybild

Den irakiske hær er ifølge Storbritanniens forsvarsminister klar til storoffensiv mod Islamisk Stat i storbyen Mosul. (Billede: Scanpix/Mahmud Saleh)

12 mennesker blev lørdag dræbt i Irak, da militante angreb en af politiets kontrolposter nord for byen Tikrit og derefter detonerede en bilbombe ved en af byens vigtigste indfaldsveje, oplyser politi og militære kilder til Reuters.

Der var ikke umiddelbart nogen gruppe, som tog skylden for angrebet, som er det første af denne art i Tikrit siden byen i april 2015 blev tilbageerobret fra Islamisk Stat.

- En af de militante, som deltog i angrebet mod politiets kontrolpost, blev dræbt, efter at han havde skudt og dræbt fire politibetjente, oplyser Salahuddin Operations Kommando, som har ansvaret for sikkerheden i området.

- To andre militante fortsatte syv kilometer til Tikrits bygrænse, hvor de detonerede to bomber i deres lastbil og dræbte otte mennesker og sårede 23, oplyser kilderne.

Efter et besøg i Bagdad siger den britiske forsvarsminister, Michael Fallon, at en offensiv mod Iraks næststørste by, Mosul, vil blive indledt inden for få uger.

- Selv om Mosul er en stor og kompleks by vil den falde, og den vil falde snart. jeg venter, at en operation, hvor den bliver omringet, vil begynde inden for få uger, siger Fallon i London efter et tre-dages besøg i Irak.

Det er to år siden, at Islamisk Stat indtog Mosul, og hvis jihadisterne mister kontrollen over byen, vil det være det hidtil mest alvorlige tilbageslag for den islamistiske organisation.

Det var fra Den Store Moské i Mosul, at IS' leder, Abu Bakr al-Baghdadi, i 2014 udråbte et kalifat, som omfatter store landområder i Syrien og Irak.

Den irakiske regering i Bagdad siger, at befrielsen af Mosul vil være afslutningen for Islamisk Stats tilstedeværelse på irakisk territorium.

Hundredtusinder af irakere i og omkring Mosul kan blive tvunget ud på en desperat flugt, når Iraks militær begynder en offensiv for at genindtage byen, advarer FN's flygtningeorgan, UNHCR.

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx