21/09-13 13:07; Opdateret: 21/09-13 16:29

Vildt skuddrama i indkøbscenter - flere gidsler og dødeVildt skuddrama i indkøbscenter - flere gidsler og døde

Det kenyanske Røde Kors siger ifølge nyhedsbureauet Reuters, at mindst 20 personer er blevet dræbt i skudangrebet i et indkøbscenter i Nairobi. Syv personer holdes stadig som gidsler.

storybild

Mindst fem rapporteres dræbt i en skudveksling i et indkøbscenter i Nairobi. Politiet har omringet bygningen. (Billede: Polfoto)

Mindst 20 rapporteres dræbt i en skudveksling i et indkøbscenter i Nairobi. Gerningsmændene har taget gidsler.

Det oplyser det kenyanske Røde Kors over for Reuters.

En gruppe maskerede bevæbnede mænd er lørdag stormet ind i et eksklusivt indkøbscenter i den kenyanske hovedstad Nairobi og er begyndt at skyde vildt omkring sig på kunder og personale.

Ifølge vidner på stedet er mindst ni personer dræbt. Mens det er lykkedes flere af de sårede at komme ud af centret og modtage behandling for deres kvæstelser, har gerningsmændene taget mindst syv andre som gidsler i centret, melder politiet.

- De har taget syv gidsler. Det er bekræftet, siger en højtstående politimand ifølge nyhedsbureauet AFP.

Alt i mens er politiet trængt ind i bygningen og i færd med rydde det og evakuere skrækslagne personer derindefra. Både politi og ambulancer er talstærkt til stede ved centret, som er særlig populært blandt velhavende kenyanere og turister.

Rædselsslagne vokse og børn kunne ses løbe væk fra bygningen, da skudsalverne gik i gang, men andre kravlede langs væggene for at undgå vildfarne kugler.

Kenneth Kerich, der var i gang med at handle, da angrebet skete, beskriver overfor AFP scener af panik.

- Jeg hørte pludselig skud og så alle løbe forvirret rundt, så vi lagde os ned. Jeg så to personer ligge og bløde, siger han. Det vides endnu ikke præcist, hvad motivet for angrebet er, men kenyanske medier siger, at gerningsmændene, som var maskeret og iført sort tøj, kan være enten røvere eller terrorister.

En AFP-journalist fortæller, at han så tre lig ligge ude foran centret, og to mere indenfor.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Donald Trump i smutter: Kom til at...
bt.dk
Yahya Hassan afbryder live-tv under...
bt.dk
Kent Nielsen anede ikke, at han ville...
bt.dk
Se billedet: TV-ekspert raser over...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx