Af Christian Hansen - 05/08-17 21:20

Vild ferie: Putin smider tøjet og går på jagt med de bare næver - se billederne herVild ferie: Putin smider tøjet og går på jagt med de bare næver - se billederne her

Den russiske præsident var forleden på en tur i vildmarken, og det er der kommet en række actionmættede billeder ud af, der dog ifølge en ekspert er nøje planlagt.

storybild

(Billede: ALEXEY NIKOLSKY)

Af billedserien fremgår det eksempelvis, hvordan Vladimir Putin i løbet af sine to overnatninger i Sibirien vandrede, fiskede med snøre i flere søer samt harpunfiskede efter en flygtende gedde.

Ifølge det statskontrollerede russiske nyhedsbureau Tass har talsmanden Dmitry Peskov oplyst til pressen, at den russiske præsident var på sin vildmarkstur fra den 1. til den 3. august.

Dmitry Peskov fortalte videre, hvor vedholdende præsidenten i en våddragt angiveligt var i sin jagt på en gedde.

»Han jagtede en gedde i to timer, før han til sidst fik ram på den,« lyder det.

Det er ikke første gang, at Vladimir Putin viser sig frem i arketypiske situationer i bar mave eller med våben eller jagtudstyr i hånden. Og det er ingenlunde tilfældigt, at den russiske præsident lader sig fotografere på den måde, fortæller seniorforsker i international sikkerhed, Flemming Splidsboel Hansen, der er ekspert i russisk indenrigspolitik.

»Billederne appellerer bredt til de russiske vælgere, som godt kan lide en stærk politiker. Det skal være en politiker, som afspejler noget essentielt russisk, og det gør naturen. At nyde naturen og at kunne bemægtige sig naturen. Det er et centralt element i den russiske historie og i den russiske selvforståelse,« siger Flemming Splidsboel Hansen til BT.

Han fortæller, at det er vigtigt for Putin at fastholde et billede af, at han er en mandhaftig person.

»Det fortsætter en tradition, hvor han bliver iscenesat som stærk og handlekraftig, som en arketypisk russisk mand, som er i pagt med naturen. De siger, at han jagtede en fisk i to timer (!), inden han til sidst harpunerede den. Det er jo fantastisk …  Det har jo fyldt meget i hans politiske karriere, men der er efterhånden længere mellem disse seancer. Blandt andet fordi han objektivt set har vanskeligere ved det i dag end for 15 år siden. Men også fordi han måske træder lidt mere ind i rollen som statsmand.«

Derfor er det heller ikke tilfældigt, at en fotograf har været til stede til at forevige præsidentens formåen med en fiskekrog og harpun.

»Det er helt bevidst, at der er en fotograf til stede. Og der foregår en nøje udvælgelse af de offentliggjorte fotos. Intet er tilfældigt,« siger Flemming Splidsboel Hansen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tør du se den? Ny horrorfilm har...
bt.dk
Socialdemokrat opfordrer til opgør:...
bt.dk
Superliga-direktør inden gyserkampe:...
bt.dk
Nyt rod på Københavns Rådhus: 'Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx