Af Ritzau - 23/05-16 17:52; Opdateret: 23/05-16 18:23

Betjent frifundet i sag om sort mands død i BaltimoreBetjent frifundet i sag om sort mands død i Baltimore

En betjent fra Baltimore er frifundet i sag om 25-årige Freddie Gray, der sidste år døde i politiets varetægt.

storybild

I sagen om Freddie Grays død er politibetjent Edward Nero blevet frifundet for anklager om overfald, at have udsat Freddie Gray for fare og to tilfælde af embedsmisbrug. Edward Nero (i midten) ses her på vej til retten mandag. (Billede: Scanpix/Chip Somodevilla)

En af de i alt seks politibetjente, som er sigtet i forbindelse med den 25-årige Freddie Grays død i Baltimore i april sidste år, er blevet frifundet i samtlige anklagepunkter.

Det har dommer Barry Williams mandag besluttet ved byretten i Baltimore i delstaten Maryland, rapporterer CNN.

Den afroamerikanske Freddie Gray døde 19. april 2015, efter at han var kommet til skade under en polititransport 12. april.

Han døde som følge af en skade på rygsøjlen, som han ifølge de retsmedicinske undersøgelser pådrog sig under transporten i et salatfad.

Politibetjent Edward Nero var anklaget for overfald, at have udsat Freddie Gray for fare og to tilfælde af embedsmisbrug.

Sagen, der var den seneste, hvor sorte amerikanere tilsyneladende får en ekstra hårdhændet behandling af politiet, førte til demonstrationer og optøjer i Baltimore og flere andre amerikanske byer i dagevis.

Efter mandagens domsafsigelse udsendte Baltimores borgmester, Stephanie Rawlings-Blake, en erklæring, hvori hun appellerer til byens borgere om at forholde sig i ro.

- I tilfælde af uroligheder i byen er vi klar til at reagere, udtaler hun ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Edward Nero forsvarsadvokater har under hele sagen argumenteret for, at Freddie Grays anholdelse var berettiget, og at Nero havde meget lidt med hændelsen at gøre.

Ifølge advokaterne rørte betjenten aldrig Gray, undtagen da han hjalp ham ind i politibilen og forsøgte finde den anholdtes astmainhalator.

Blandt de seks betjente i sagen er der tale om tre hvide mænd, to sorte mænd og en sort kvinde.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Eriksen og rygterne om Real Madrid og...
bt.dk
Person kommet alvorligt til skade...
bt.dk
Kronprinsesse Mary har mistet en nær...
bt.dk
Morgenmadsprodukt kaldes tilbage:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx