Af - 15/12-15 10:55; Opdateret: 15/12-15 17:39

CHOK: EU vil forbyde teenagere at bruge sociale medierCHOK: EU vil forbyde teenagere at bruge sociale medier

Forhandlinger om nye regler for databeskyttelse i EU, kan for mange teenagere betyde, at de må vinke farvel til sociale medier.

Bildstrecke im Grossformat »

Tusindvis af danske teenagere kan blive udelukket fra sociale medier som Facebook, Snapchat og Instagram, hvis et nyt regelsæt går igennem i EU. Det skriver flere internationale medier blandt andet BBC.

Nyt forslag vil forbyde sociale medier for unge under 16 år: - Det er fuldstændigt hul i hovedet
Nyt forslag vil forbyde sociale medier for unge under 16 år: - Det er fuldstændigt hul i hovedet

De politiske beslutningstagere i EU har nemlig foreslået at sætte en aldersgrænse for at indsamle og behandle data om unge. Oprindeligt lød forslaget på 13 år, men ifølge flere medier skulle forslaget angiveligt være ændret til 16 år. Det betyder også, at unge under 16 år i fremtiden måske ikke kan bruge sociale medier uden forældrenes skriftlige samtykke.

Forslaget er allerede, inden det er vedtaget, utroligt upopulært - ikke kun blandt teenagere og store virksomheder - men også sikkerhedseksperter, der beskæftiger sig med børn og unge, er afvisende:

- Jeg frygter, at det ville kunne tage 'stemmen' fra de unge i en tid, hvor deres engagemenet især er vigtigt i forhold til sociale medier og store verdensbegivenheder, siger Larry Magid, som er administrerende direktør for ConnectSafely.org, som vil fremme internetsikkerheden.

Ifølge The Times kan de nye regler også forhindre unge teenagere i at søge hjælp på nettet og gennem sociale medier. Det er nemlig her mange unge får råd og vejledning, når de møder problemer.

Herudover er sociale medier mange unges primære kilde til nyheder og generel viden, udover det de får ind gennem undervisningen i skolerne.

Om de nye regler bliver vedtaget ved man sandsynligvis i slutningen af denne uge.


LÆS OGSÅ: Her er snappet, der fik 13-årig pige smidt ud af klassen og meldt til politiet

LÆS OGSÅ: GALLERI: Se 18 vanvittige indsamlinger på Joe & The Juice

LÆS OGSÅ: TV: 13 geniale Facebook comebacks

LÆS OGSÅ: 22 ting vi ønskede os til jul i 90'erne

LÆS OGSÅ: TV: Ny dansk musikvideo oser af sex - går de over stregen?

LÆS OGSÅ: Såret krigsveteran sætter muslim-hadere på plads med episk kommentar

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx