Af Ritzau - 08/12-16 18:35; Opdateret: 08/12-16 21:25

Lavrov: Syriens hær stopper aktive operationer i AleppoLavrov: Syriens hær stopper aktive operationer i Aleppo

USA's regering er afventende og siger, at erklæringer skal bekræftes med handling på landjorden i Aleppo.

storybild

Kampene i det østlige Aleppo mellem den syriske hær og oprørerne har ført til store ødelæggelser. (Billede: Scanpix/George Ourfalian)

Den syriske hær har indstillet sine aktive militære operationer i det østlige Aleppo, fordi man er i gang med at få fjernet civile fra byen.

Det siger den russiske udenrigsminister, Sergej Lavrov, til nyhedsbureauet RIA.

- Jeg kan fortælle, at i dag er den syriske hærs kampoperationer blevet indstillet i det østlige Aleppo, fordi der er en stor operation undervejs for at for at få evakueret civile.

Lavrov siger, at der er enighed om et møde lørdag i den schweiziske by Genève mellem russiske og amerikanske militæreksperter.

De skal drøfte situationen i Aleppo i det nordlige Syrien.

Det amerikanske udenrigsministerium oplyser, at Lavrov har talt i telefon med sin amerikanske kollega, John Kerry, om situationen i Aleppo.

- De enedes om at fortsætte diskussionerne om at etablere rammerne for en våbenhvile, der vil tillade leverancer af hjælp, siger udenrigsministeriets talskvinde, Elizabeth Trudeau.

De har også drøftet hvordan folk, der ønsker at forlade Aleppo, kan gøre det sikkert, føjer hun til.

Men reaktionen fra Det Hvide Hus var fortsat forbeholden.

USA vil gerne være mere sikker på, at Rusland gør sit for at stoppe den syriske hærs operationer. At det gør en indsats for at få de civile væk fra Aleppo.

- Vores tilgange til det her har fra begyndelsen været at lytte omhyggeligt til, hvad russerne siger, men også at analysere deres handlinger, siger talsmanden for Det Hvide Hus, Josh Earnest.

- Så det er klart nok, at denne erklæring er en antydning om, at noget positivt kan ske. Men vi må vente og se, om disse erklæringer også afspejles på landjorden, siger han.

Den syriske hær har erobret flere områder i det østlige Aleppo inden for de seneste dage. Præsident Bashar al-Assad har bedyret, at hæren meget snart har kontrol med hele byen, og at oprørerne er trængt op i en krog.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Stunt-ekspert om Jakob Oftebros...
bt.dk
Poul Madsen: Jeg har fortalt min...
bt.dk
Dommedags-scener på den jyske hede:...
bt.dk
Det norske kongehus forsvarer...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx