Af Maria Christine Madsen - 28/08-17 11:17

Veterinærsygeplejerskes hund blev alvorligt syg igen og igen - så lagde en kollega mærke til et skræmmende mønster Veterinærsygeplejerskes hund blev alvorligt syg igen og igen - så lagde en kollega mærke til et skræmmende mønster

Flere gange måtte en skotsk veterinærsygeplejerske indlægge sin egen hund, der hver gang var kollapset og havde svære kramper og anfald. Til sidst begyndte en af hendes kolleger at undre sig over, hvornår anfaldene skete - og det viste sig, at der var en skræmmende årsag bag.

storybild

MODELFOTO af en cocker spaniel. (Billede: Shutterstock)

For seks år siden fik Georgina Bretman arbejde som veterinærsygeplejerske hos en dyreklinik i Kinning Park-området i den skotske by Glasgow.

Ikke lang tid efter begyndte hun at komme forbi med sin egen hund, en sort-og hvid-farvet cocker spaniel med navnet Florence, for at få behandling, da hunden af uvisse årsager pludselig var kollapset, havde kramper og kastede op.

Det skriver det engelske medie Telegraph.

Efterhånden som hunden fik flere af de mystiske anfald, begyndte hendes chef - Lesley Herd - at blive mistænksom. Hver gang, hun havde behandlet og hjulpet hunden med at blive rask, kunne hun via undersøgelser af den se, at den havde lavt blodsukker.

»Hunden havde det fint mellem episoderne, så jeg vidste ikke, hvad der skete med den. Vi kunne slet ikke forstå, at hun (hunden, red.) havde disse anfald,« har hun efterfølgende forklaret.

I begyndelsen ønskede Georgina Bretman angiveligt ikke, at der blev sendt blodprøver af hunden af sted for at blive testet, men til sidst gik hun med til det. Hun tilbød selv at tage blodprøven, men klinikken modtog den aldrig.

En aften besluttede Lesley Herd sig for at give Georgina Bretman fri fra arbejde, men hun forventede, at hun snart ville få veterinærsygeplejersken og hendes hund at se. Og ganske rigtigt. Nogle timer senere dukkede Georgina op med Florence, som igen var kollapset.

»På grund af mønsteret i de tilfælde, hvor hunden var kollapset, og på grund af det lave blodsukker, mens den ellers havde det fint mellem anfaldene, begyndte jeg at mistænke, at hunden fik indsprøjtninger med insulin,« forklarede Lesley Herd i Glasgow Sheriff Court i sidste uge, skriver Telegraph.

Det førte til, at veterinærsygeplejersken blev fyret fra sit arbejde for at give sin hund insulin for at gøre den syg helt bevidst, og de lokale dyreværns-myndigheder blev kontaktet. Efterfølgende blev hun sigtet og senere tiltalt for dyremishandling, og i sidste uge gik retssagen mod hende i gang.

I retten kom det frem, at insulin-indsprøjtningerne var så alvorlige, at den dengang to-årige hund kunne være havnet i koma eller være død af det.

Årsagen til, hvorfor den i dag 28-årige Georgina Bretman gav sin hund de farlige indsprøjtninger, er endnu ukendte, men ifølge Glasgow Sheriff Court ville hun have opmærksomhed.

Georgina Bretman benægtede i retten, at hun skulle 'have holdt op med at holde af sin hund', og fastholdt, at Florence var hendes 'følgesvend'.

Hun blev kendt skyldig i dyremishandlingen, og hendes straf vil blive afsagt i næste måned. Hun kan blive idømt en bøde på omkring 160.000 kroner eller et års fængsel.

Florence har - efter anklagerne mod Georgina dukkede op - fået et nyt hjem, hvor hun har det godt.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx