Af - 05/09-16 14:07

20-årige Hannah festede med veninderne – vågnede op blind20-årige Hannah festede med veninderne – vågnede op blind

Politiet retter mistanken mod barerne på den græske party-ø Zante.

storybild

Da Hannah Powell, 20 år, vågnede op efter en bytur på den græske ferieø Zante, havde hun mistet synet på begge øjne. (Billede: Facebook)

Det, der skulle have være en drøm af en afslutning på sommeren for 20-årige Hannah Powell fra Middlesbrough i Storbritannien, er endt som et frygteligt mareridt. Det skriver Daily Star.

Steve skrev seddel til sig selv, inden han tog på druk - læs hvad han svarede senere den aften
Steve skrev seddel til sig selv, inden han tog på druk - læs hvad han svarede senere den aften

Hannah Powell var på sensommerferie med en flok veninder på den græske party-ø Zante. Hun havde ifølge en veninde været ude at feste med veninderne om natten, og da hun vågnede næste morgen, var hun blind på begge øjne og havde frygtelige mavesmerter.

Veninderne fik hende ned til en lægekonsultation ved hotellet. Lægerne ringede straks efter en ambulance, som bragte hende til et hospitalet, hvor hun blev opereret for akut nyresvigt.

Men hvordan får en ellers rask, 20-årig kvinde nyresvigt og mister synet på begge øjne hen over en nat?

To piger står til livstid efter at have holdt den perfekte ferie
To piger står til livstid efter at have holdt den perfekte ferie

Politiet retter mistanken mod de barer, Hannah og hendes veninder var på om natten. Nærmere bestemt arbejder politiet ud fra en teori om, at en af barerne har fortyndet alkohol med vand og methanol – også kaldet træsprit – for at få sprutten til at strække længere.

Træsprit nedbrydes nemlig i kroppen til andre stoffer, som gør blodet livstruende surt og angriber synsnerverne, som kan føre til permanent blindhed, hvis man ikke får en modgift i tide.

– Hendes nyrer har sat helt ud. Hun har ikke fået det bedre. Hun kan næsten ikke se. Hun kan kun se visse enkle former, siger hendes mor til avisen.

Efter ferien: Klamme ting du ikke vidste, før du hoppede i swimming-poolen
Efter ferien: Klamme ting du ikke vidste, før du hoppede i swimming-poolen

Ifølge politiet er det ikke et ukendt fænomen, at visse barer blander methanol i deres spiritus. Methanol er smags- og duftneutralt og giver i begyndelsen samme rus som almindeligt alkohol (etanol), så det er umuligt at opdage, om der er noget galt med ens drink. Før det er for sent.

Hannah Powell er stadig indlagt på et græsk hospital, hvor hun ligger i dialyse. Hun har stadig mistet synet på begge øjne

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx