Af - 27/08-14 08:36

Mor fordømmer afdød søns mobbere: Se, hvad I har gjortMor fordømmer afdød søns mobbere: Se, hvad I har gjort

Ved at offentliggøre billederne fra deres søns dødskamp håber forældrepar, at mobbere vil overveje, hvad deres handlinger kan føre til.

storybild

- Hvis det kan redde et andet barn, så har vi opnået en masse, siger moderen til Dylan Stewart, da hun til Daily Mail forklarer, hvorfor de har offentliggjort billederne. (Billede: Newsteam)

Billeder af den 12-årige brite Dylan Stewart med slanger og nakkekrave i en hospitalsseng i Birmingham trækker i dag store overskrifter og skaber debat i hele Storbritannien. Det skriver Daily Mail.

Den blot 12-årige skoledreng så i april i år ingen anden udvej end at begå selvmord efter flere hårde måneder som mobbeoffer i sin skole.

Mobbet til selvmord: Onani-video delt med hele skolen
Mobbet til selvmord: Onani-video delt med hele skolen

Han blev fundet og bragt til hospitalet, hvor lægerne i en uge kæmpede for at redde hans liv. Desværre uden held.

Forældrene til Dylan går nu ud med billederne for at vise, hvor alvorlige følgerne af mobning kan være. Amanda Stewart, Dylans mor, beskriver den unge skoledrengs liv som et helvede.

Mobbere opfordrede hende til selvmord: Nu bekæmper hun dem som skønhedsdronning
Mobbere opfordrede hende til selvmord: Nu bekæmper hun dem som skønhedsdronning

Han blev drillet, fordi han var ny på sin skole, og angiveligt kaldte klassekammeraterne Dylan for 'Downs' – med henvisning til Downs syndrom, selv om han ikke led af kromosomfejlen.

- Mobbere er nødt til at forstå, hvad deres handlinger kan føre til. Det havde katastrofale konsekvenser for vores familie, og vi vil gerne vise dem, hvad det har gjort ved os. Intet kan bringe Dylan tilbage, men vi håber, at det her kan sende et stærkt signal, siger Amanda Stewart til Daily Mail.

Se hans tale: Mobbeoffer tager mod til sig - nu har han masser af venner
Se hans tale: Mobbeoffer tager mod til sig - nu har han masser af venner

Dylan Stewart startede på skolen Lakeside Academy i Telford i januar, og allerede efter få måneder var hans væsen ændret på grund af mobningen.

- Inden han startede på skolen, var han udadvendt. Han var altid ude på sin cykel, men det ændrede sig, og han blev mere indelukket, siger moren Amanda Stewart.

Tankevækkende sang om mobning får dommere til at græde
Tankevækkende sang om mobning får dommere til at græde

Lakeside Academy, som har en klar anti-mobbepolitik, fortæller til Daily Mail, at de har gjort alt hvad de kan for at hjælpe Dylan, men de understreger samtidig, at det er svært helt at fjerne mobning.

- Vi er bedrøvede over de tragiske omstændigheder i forbindelse med Dylan Stewarts død. Men jeg er sikker på, at skolen gjorde alt, hvad der var muligt, for at støtte Dylan, siger en talskvinde fra skolens ledelse.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Fem danskere fortæller: Jeg var utro...
bt.dk
Stjerneadvokat om Peter Madsen: 'Det...
bt.dk
'Badehotellet' mister sin stjerne: Nu...
bt.dk
Pizzeria-ejer idømt to års fængsel:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx