Af Ritzau - 27/03-17 11:18

Optimisme er blevet styrket i det tyske erhvervslivOptimisme er blevet styrket i det tyske erhvervsliv

Tyske erhvervsledere synes at se stort på advarsler om, at protektionisme tager til i den globale handel.

storybild

VW-biler placeres i et tårn, hvor køberne kan hente deres nye køretøj. Moralen blandt tyske erhvervsledere steg overraskende i marts, hvilket tyder på, at tyske erhvervsledere ser stort på advarsler om, at protektionisme tager til i den globale handel. (Billede: Reuters/Fabian Bimmer)

Optimismen er uventet taget til i det tyske erhvervsliv, viser Ifo-indekset, som hver måned indikerer stemningen blandt investorerne i Europas største økonomi.

Moralen blandt tyske erhvervsledere steg overraskende i marts. Det tyder på, at tyske erhvervsledere ser stort på advarsler om, at protektionisme tager til i den globale handel.

Tysklands vigtige erhvervsindeks IFO, der dækker over omtrent 7000 tyske selskabers opfattelse af deres nuværende forretningsområder, steg til 112,3 fra 111,1.

Dette var indeksets stærkeste udtryk for optimisme siden juli 2011, og det lå over Reuters prognose på 111,0.

- Opsvinget i den tyske økonomi tager til i styrke, siger lederen af det økonomiske Ifo-indeks, Clemens Fuest, i en erklæring.

Han siger, at stigningerne understøttes af udbredt tro på mulighederne i produktionssektoren, i byggesektoren og i detailhandlen.

Tysklands regering har tidligere svaret igen på trusler fra USA's præsident, Donald Trump, om protektionistiske tiltag og sagt, at den vil beskytte global frihandel.

En af Donald Trumps toprådgivere har beskyldt Tyskland for udnytte den svage euro til at tjene styrtende på eksport.

USA er verdens største aftager af tyske produkter. I 2016 indførte amerikanerne for omkring 107 milliarder euro fra Europas største økonomi.

Som en af sine første handlinger i præsidentembedet trak Trump USA ud af handelsaftalen Trans-Pacific Partnership (TPP) og distancerede dermed USA fra en lang række samarbejdslande i Asien og omkring Stillehavet.

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet vil løse gåden om...
bt.dk
Drømmen brast tidligt: Første...
bt.dk
Han blev ofret af cheftræneren: 'Jeg...
bt.dk
Dansker sætter verdensrekord - og den...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx