Af - 11/04-16 15:00

Hun har 6 måneder tilbage at leve i: Her er hendes bedste rådHun har 6 måneder tilbage at leve i: Her er hendes bedste råd

En livstruende sygdom har ramt Kathleen. I en video fortæller hun, hvilke valg hun har truffet for at få det bedste ud af hendes sidste seks måneder af livet.

Se den rørende video her.

Hvordan ville du leve dit liv, hvis du var uhelbredelig syg og kun havde et halvt år at leve i?

Det spørgsmål har sygeplejersken Kathleen været nødt til at forholde til. Hun er ramt af en livstruende kræft og har fået at vide, at hun har seks måneder tilbage at leve i. I en video af mediet Buzzfeed fortæller hun om de valg, som hun har truffet for at få det bedste ud af livet.

- Det vigtigste er at have mennesker i dit liv, der har en positiv energi og omgive dig selv med så mange positive mennesker du kan, fortæller Kathleen i videoen.

Adele og hendes fans hylder terror-ofre i rørende video
Adele og hendes fans hylder terror-ofre i rørende video

Hun forklarer, at man med en livstruende diagnose bliver mere opmærksom på at være i øjeblikket og nyde de små ting i hverdagen, som når eksempelvis kassedamen i supermarkedet hjælper en med at bære varerne ud i bilen.


Mange mennesker er hver dag så travle, at vi misser de fortryllende øjeblikke i hverdagen. Det er sjældent, at vi lægger mærke til dem, og det er sjældent, at vi nyder dem.
Det siger Kathleen i Buzzfeeds video.

TV: Lille Leo får specielle briller - her ser han sin mor for første gang
TV: Lille Leo får specielle briller - her ser han sin mor for første gang

Kathleen er ikke kun opmærksom på at nyde de trivielle ting i hverdagen. Hun bringer også noget positivt ind i de svære øjeblikke. Når hun eksempelvis skal fem-seks timer på hospitalet for at få kemobehandling, tager hun sine vandfarver med, så hun har noget at tage sig til.

- Jeg tager ikke afsted i min pyjamas, sidder i en stol og opfører mig som om, at jeg er et offer, forklarer Kathleen

TV: Mand giver trøje til frysende hjemløs i metroen
TV: Mand giver trøje til frysende hjemløs i metroen

Det er ikke de eneste situationer, hvor Kathleen er aktiv, mens vi andre måske ville være mere dovne og sårbare.

Hun vælger også at stå op og få noget aktivt ud af dagen - også de dage, man kunne have lyst til at tilbringe i sengen med tv'et tændt.

- Jeg vil gerne huskes som en, der var fortryllet af de øjeblikke, der opstår gennem en hel dag, og som en, der prøvede at skabe fortryllende øjeblikke for andre, siger Kathleen.

LÆS OGSÅ: TV: Far bryder sammen over den mest fantastiske julegave

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx