Af - 07/03-16 16:56

Ærlig mægler fandt 260.000 i ny lejlighed - nu giver han det hele vækÆrlig mægler fandt 260.000 i ny lejlighed - nu giver han det hele væk

En norsk ejendomsmægler gjorde et helt usædvanligt fund, da han netop havde overtaget en lejlighed. Og så gjorde han en ekstremt god gerning.

Bildstrecke im Grossformat »

Vemund Thorkildsen gjorde store øjne, da han åbnede låget på pejsen i sin nye lejlighed.

Ejendomsmæglere er velsagtens et godt stykke oppe på listen over utroværdige fagfolk - nogenlunde på linje med advokater, brugtvognsforhandlere - og ja, journalister.

Men Vemund Thorkildsen lader til at være undtagelsen til den regel. For nylig gjorde den norske ejendomsmægler nemlig noget af et fund i sin helt nye lejlighed - i form af 325.000 norske kroner (omkring 260.000 danske) i sedler.

Hjemløs skraber sig til milliongevinst
Hjemløs skraber sig til milliongevinst

Men i stedet for at beholde pengene, gjorde han noget, de færreste nok ville gøre - han donerede rub og stub til Kreftforeningen, den norske cancerfond. Det skriver Dagbladet.no.

Dette ga en god start på uka :)

Posted by Dagbladet.no on Monday, 7 March 2016

- Jeg havde kun haft lejligheden i en dag, og den var helt tom. Vi skulle fjerne en gammel pejs, der stod der, jeg løftede på låget, og så fandt jeg dem, fortæller Vemund Thorkildsen til svenske Metro, som også har snakket med ham.

- Jeg blev meget chokeret. Min første tanke var, at jeg havde vundet i lotto - så er det bare om at komme i byen. Men jeg vidste godt, at det ikke var mine penge, og at de skulle leveres tilbage, supplerer han.

De største lottogevinster i danmarkshistorien
De største lottogevinster i danmarkshistorien

Lejligheden var tidligere ejet af et ældre ægtepar, der havde boet der i mange år. De havde testamenteret deres arv til Kræftforeningen, så Vemund Thorkildsen var ikke i tvivl om, hvor pengene skulle hen.

- Selv om jeg gik så langt, jeg kunne for at købe lejligheden - og jeg kort efter fik besked om, at jeg fik en uforudset udgift til taget på omkring 200.000 (norske) kroner, var jeg aldrig i tvivl. Pengene tilhørte Kreftforeningen, siger han til Dagbladet.no.

- De var meget glade, da jeg ringede og kunne fortælle om fundet, supplerer den ærlige ejendomsmægler.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Midt i skandalen: Facebooks ansatte...
bt.dk
Nicolas Sarkozy anholdt af politiet
bt.dk
Chok: Historiske danske legender...
bt.dk
Person og to hunde er gået igennem isen
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx