Af - 28/02-16 12:23; Opdateret: 28/02-16 12:37

Under Frede og Marys besøg i Saudi-Arabien: Mand idømmes barbarisk strafUnder Frede og Marys besøg i Saudi-Arabien: Mand idømmes barbarisk straf

En 28-årig mand er ved en domstol i Saudi-Arabien idømt 10 års fængsel og 2.000 piskeslag for at have skrevet blasfemiske opdateringer på sociale medier.

Bildstrecke im Grossformat »

Straffen for at ytre sig blasfemisk eller i strid med den gængse trosretning i det stærkt konservative Saudi-Arabien er til at føle på. Bogstavelig talt.

En 28-årig mand er netop ved en saudisk domstol blevet idømt 10 års fængsel og 2.000 piskeslag for at have skrevet antireligiøse opdateringer på sociale medier.

Idømt 99 piskeslag for at give hånd
Idømt 99 piskeslag for at give hånd

Det skriver det mellemøstligste medie Al-Watan ifølge The Guardian.

Den 28-årige erklærede under retssagen, at han var ateist, og at han på ingen måde angrede, da det var hans ret at kunne udtrykke sig frit.

Ifølge Al-Watan havde det religiøse politi i Saudi Arabien, som er den statslige instans, der overvåger folks gøren og laden på sociale medier, fundet flere end 600 tweets, hvor den dømte fordømmer Guds eksistens, gør grin med koranske vers, beskylder alle profeter for at lyve samt siger, at deres prædiken opildner til fjendtligheder. Udover fængsel og piskeslag blev den 28-årige idømt en bøde på 20,000 riyals – cirka 35.000 kroner.

Fængslet og pisket saudi-araber vinder stor EU-hæder
Fængslet og pisket saudi-araber vinder stor EU-hæder

Historien om diktaturstatens barbariske afstrafninger kommer samtidig med, at kronprins Frederik og kronprinsesse Mary sammen med repræsentanter fra det danske erhvervsliv deltager i et besøg i Saudi-Arabien og Qatar mellem den 28. februar og 3. marts 2016. Et visit, der tidligere er blevet kritiseret, fordi det i nogles øjne blåstempler landets brutalitet mod deres egen befolkning.

Sagen med den 28-årige er langt fra det første eksempel på, at kongeriet ønsker at slå hårdt ned over for religiøse afvigere. Ifølge en rapport fra Human Rights Watch indførte Saudi-Arabien i 2014 under den nu afdøde Kong Abdullah en række nye love, der sidestiller ateister med terrorister. Ønsket er at slå hårdt ned på alle former for politisk uenighed og protester, der kan "skade den offentlige orden".

I november sidste år blev den palæstinensiske poet Ashraf Fayadh (på billedet herunder) dømt til døden, efter han angiveligt havde givet afkald på muslimsk tro. Straffen blev her i februar 2016 nedjusteret til otte års fængsel og 800 piskeslag.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx