Af - 24/01-16 16:52; Opdateret: 24/01-16 17:07

Billedet der splitter USA: 'Man onanerer jo heller ikke offentligt'Billedet der splitter USA: 'Man onanerer jo heller ikke offentligt'

Amme-debatten vil bare ikke dø, og i USA får den både det bedste og det værste frem i folk.

Relateret: Et socialt eksperiment, der viser amerikanernes splittede holdning til amning, blev tidligere på måneden udført af YouTuberen Joey Salads. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

Det er ikke hver dag, et billede bliver delt 200.000 gange på Facebook på et døgn.

Men det er tilfældet for dette billede af en mor, der ammer sin baby. Det rammer nemlig lige ned i den amerikanske amme-debat, og lige som vi har oplevet herhjemme ad flere omgange, er det en til tider ophedet debat, som alle har en mening om.

Der findes i grove træk tre kategorier i debatten:

Dem, som ikke kan holde ud at se på en mor, der ammer offentligt.


Dem, som vil gå i døden for at forsvare mødres ret til at amme offentligt.


Dem, som ikke kunne være mere ligeglade, og mest af alt bare undrer sig over, hvordan folk kan blive uvenner over det.

Dette billede er blevet kommenteret mere end 43.000 gange, og da det er lagt på en hjemmeside, der støtter mødres ret til at amme offentligt, er det overvejende positive kommentarer.

Men der er også mange negative, og blandt de mest opsigtsvækkende er et nyt argument for, at man ikke skal amme offentligt:

'Det er det samme som at tisse eller onanere offentligt', mener kritikerne.

This gorgeous photo kept getting reported on a fan's personal profile! So, with her permission, we decided it needed to...

Posted by Best for Babes Foundation on Friday, January 23, 2015

Billedet er uploadet af kvinden, der ammer, men på hendes egen Facebook-profil blev folk ved med at anmelde billedet for at være anstødeligt. Det på trods af, at Facebook officielt har meldt ud, at man gerne må lægge amme-billeder op.

Da gruppen 'Best For Babes Foundation' hørte om det, lagde de billedet ud til deres 100.000 følgere, og resten er historie, som man siger.

Shitstorm-forsikring skal sikre firmaer mod lortesager
Shitstorm-forsikring skal sikre firmaer mod lortesager

I Danmark blusser debatten jævnligt op, oftest når en mor skriver på Facebook, at hun er blevet bedt om at forlade et sted, hvor hun ammede.

Selv om vi i Danmark anser os selv for at være ganske moderate og fornuftige i de offentlige debatter, er det af uransaglige årsager et emne, som tit får kæden til at hoppe helt af for folk, og tonen kan blive ganske fjendtlig.

Læs bare hvad en debattør ifølge TV 2 skrev i 2013:

'Folk med børn tror fandme, at de ejer verden. Lær dog at vis hensyn til andre end jeres yngel, og pak så de hængepatter væk på restauranten'.

LÆS OGSÅ: Halvdelen af danske unge dropper debat på sociale medier: Tonen er for hård

LÆS OGSÅ: Se bryllupsdansen, der har rørt hele verden: Kan du holde tårerne tilbage?

LÆS OGSÅ: LISTE: 11 af de skøreste events på Facebook lige nu

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx