Af - 31/08-15 20:08

Mytisk nazi-tog starter farlig guldjagt: Nu slår myndighederne alarmMytisk nazi-tog starter farlig guldjagt: Nu slår myndighederne alarm

Hvis myten er sand, kan nazi-toget indeholde værdigenstande for omkring 2,5 milliarder kroner.

storybild

Patruljer holder øje langs skinnerne, efter flere lykkeriddere kun med nød og næppe har undgået at blive ramt af tog. (Billede: AP/Polfoto)

De polske myndigheder har måtte afskærme et større område nær byen Walbrzych, efter skattejægere er strømmet til i jagten på et mytisk tog fra Anden Verdenskrig, der eftersigende skulle befinde sig i området og være fyldt med naziguld.

Toget har haft status af en myte, indtil en person på sit dødsleje for nylig afslørede, hvor det var. Det fik de polske myndigheder til at undersøge påstanden med radarudstyr, og man kunne konkludere, at personen med 99 procent talte sandt.

Endnu er det dog ikke lykkedes at tiltvinge sig adgang til toget, der skulle befinde sig et hemmeligt sted mellem byerne Walbrzych og Wroclaw, hvilket har medført flere farlige situationer på de nærliggende togskinner.

- Halvdelen af Walbrzychs indbyggere har indledt en skattejagt. Andre vandrer rundt i området. Vi er nervøse for deres sikkerhed, siger talskvinde for det lokale politi, Magdalena Koroscik til AP, efter lykkeriddere i flere tilfælde kun akkurat har undgået at blive ramt af tog.

Eva overlevede Holocaust: Nu har hun adopteret sin bøddels barnebarn
Eva overlevede Holocaust: Nu har hun adopteret sin bøddels barnebarn

De polske myndigheder har tidligere advaret skattejægere mod at jagte lykken i området, da man samtidig frygter, at det vrimler med miner.

Det vides endnu ikke, hvad toget indeholder, men der spekuleres i, at det pansrede tog skulle indeholde værdigenstande fra det såkaldte 'Amber Room', hvis indhold skulle løbe op i 2,5 milliarder danske kroner.

Huxi Bach: Man sætter da nazi efter alt farligt?
Huxi Bach: Man sætter da nazi efter alt farligt?

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx