Af Lars Dinesen - 07/11-15 12:05

Mirakel? Dreng lå to døgn under fabriksruin i LahoreMirakel? Dreng lå to døgn under fabriksruin i Lahore

Pårørende troede teenager død og havde gennemført begravelse, da han blev blev gravet fri efter 50 timer.

storybild

Her ses teenageren i sygesengen (Billede: Polfoto/AP/K.m. Chaudary)

Redningsmandskab i Pakistan har efter 50 timers gravearbejde reddet en teenager ud fra murbrokkerne fra en sammenstyrtet fabrik i Lahore, siger lokale embedsmænd til AFP.

Teenageren, der lå indespærret i over to døgn, var allerede formodet omkommet, og hans familie havde begravet et andet offer, som de formodede var ham, siger kilderne.

Meddelelsen om fundet af Shahid var en velkommen overraskelse for hans familie, som havde forvekslet en omkommet dreng med ham og gennemført en begravelse af ham, hedder det.

Stod på tog som 3-årig, vendte hjem som 23-årig
Stod på tog som 3-årig, vendte hjem som 23-årig

En anden ung mand er også blevet reddet levende ud efter 50 timer under murbrokkerne, siger embedsmænd. Den fireetagers fabriksbygning, der producerede plastikposer, styrtede sammen onsdag aften. Indtil nu er mindst 37 omkomne fundet.

Mindst 150 mennesker var ifølge myndighederne inde i fabrikken, da den styrtede sammen. Det er stadig uklart, hvor mange, der er omkommet, og hvor mange, der er fanget levende under den sammenstyrtede bygning.

Det er uklart, hvad der er årsag til, at fabrikken, som ligger 20 kilometer syd for Lahore, kollapsede.

10 dræbt og mange fanget under bygning i Pakistan
10 dræbt og mange fanget under bygning i Pakistan

Provinsens arbejdsminister, Raja Ashfaq Sarwar, siger, at en undersøgelse er sat i værk for at få klarlagt baggrunden for ulykken.

Mindst 24 døde sidste år, da en moské styrtede sammen i samme by, mens over 200 mistede livet, da styrtregn og oversvømmelser i 2014 fik mange tage til at styrte sammen.

Hele Pakistans byggesektor er præget af manglende kontrol og sikkerhed. I september 2012 brændte 289 mennesker ihjel i en tekstilfabrik i storbyen Karachi. Samme dag omkom 25 i en brand i en skofabrik.

LÆS OGSÅ: Taliban udnytter panik efter jordskælv

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ronaldo nægter sig skyldig i kæmpe...
bt.dk
Socialdemokrat opfordrer til opgør:...
bt.dk
Kække Kevin Magnussen inden...
bt.dk
Lægen troede, hun bare var...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx