Af - 04/06-17 08:26; Opdateret: 04/06-17 08:42

Danske Oliver i London: Folk løber mod os og pludselig råber min ven 'en kniv!'Danske Oliver i London: Folk løber mod os og pludselig råber min ven 'en kniv!'

Mindst seks ofre har mistet livet og 48 personer er sårede efter to episoder i London sent lørdag aften, der af Metropolitan Police betegnes som et terrorangreb.

storybild

(Billede: Neil Hall)

Mindst seks ofre har mistet livet og 48 personer er sårede efter to episoder i London sent lørdag aften, der af Metropolitan Police betegnes som et terrorangreb.

Metropolitan Police har oplyst, at de opfatter de to hændelser som relaterede og betegner det som et terroangreb.

Tre gerningsmænd er blevet skudt og dræbt, oplyser britiske myndigheder tidlig søndag morgen dansk tid.

De første meldinger fra britiske medier om, at en hændelse var sket ved London Bridge løb ind lørdag kl. 22.08 dansk tid, hvor en varevogn skulle have kørt ind i en menneskemængde.

Knap en time senere, kort efter kl. 23.00, var der melding om, at politiet også var talstærkt til stede ved Borough Market, der ligger nær London Bridge.

Den 18-årige dansker Oliver Milan Meinike Nielsen er i London. Over for DR fortæller han, at han var ved London Bridge Station, da episoderne fandt sted.

»Vi kan se, at folk begynder at komme løbende mod os. Det så ikke så vildt ud til at begynde med, og der var mange mennesker, og mange blev bare stående. Pludselig råber min ven 'en kniv', og jeg kan se, at der er noget galt,« siger han til DR.

Er du i London, og har du foto eller video? Så hører BT og MX meget gerne fra dig. Send en mail til nryt@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

Den unge dansker er i den britiske hovedstad som på en samfundsfagstur sammen med sin klasse. Han var således sammen med sine skolekammerater, da han sent lørdag aften opdagede, at noget usædvanligt var på færde.

Oliver Milan Meinike Nielsen løb ned ad en sidegade for at gemme sig. Senere vendte han sammen med sine kammerater mod en nærliggende undergrundsstation, hvor han kunne se op mod 25 patruljevogne, fortæller han ifølge DR.

Danskere i London, der akut har behov for hjælp, kan ringe til Udenrigsministeriets Borgerservice på +45 33921112. Borgerservice opfordrer danskere i London til at ringe hjem til pårørende, hvis man er ok.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx