Af - 04/02-14 11:22

'Bund – eller du er en kylling!': Farlig drukleg dræber unge'Bund – eller du er en kylling!': Farlig drukleg dræber unge

Verdensomspændende drukleg er ude af kontrol. To unge irere er døde.

storybild

(Billede: Screendump fra YouTube)

'Bund – eller du er en kylling!'

Tidligt lørdag morgen blev Ross Cummins, 22, fundet bevidstløs i sit hjem i Dublin. Kort efter ankomst til hospitalet blev han erklæret død. Han havde alkohol i blodet. En video på Cummins' Facebook-side, uploadet en uge tidligere, viser ham deltage i druklegen Neknominate. Den har nu ført til to dødsfald i Irland, skriver news.com.au

Legen startede i Australien og har via sociale medier spredt sig til resten af verden. De unge nominerer hinanden til at filme sig selv, mens de bunder et glas alkohol og efterfølgende lægger en video på nettet. Videoen dokumenterer en udfordring, vennerne har givet. Bryder de unge kæden, mister de respekten.

Rektor stopper vanvittig druk-konkurrence
Rektor stopper vanvittig druk-konkurrence

Det yngste offer, 19-årige Jonny Byrne, blev fundet i en flod i regionen County Carlow.

Efter Byrnes død tweetede hans bror:

- Det her 'neck nomination'-møg SKAL STOPPE LIGE NU. Min unge 19-årige bror Jonny Byrne fra Carlow døde i aftes midt i sin nomination. Han ville vinde konkurrencen, og efter at have bundet en øl, sprang han i floden. Efter fem timers eftersøgning er han stadig ikke blevet fundet. Hvis folk har anstændighed og respekt, vil de holde sig fra flere af de her dumme udfordringer.

Danske unge bange for druk-straf på Facebook
Danske unge bange for druk-straf på Facebook

På YouTube kan man finde mange videoer fra Neknomination-udfordringer. Blandt andet en video, hvor to unge mænd hænger fra en helikopter – uden sikkerhedsliner – over et vandområde, mens de bunder en øl.

Politiet i Skotland, hvor druklegen også er nået til, advarede mandag om druklegen og opfordrer til at undgå væddemål med alkohol involveret.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Glad Astralis-spiller efter triumf:...
bt.dk
Chelsea Clinton og Ivanka Trump var...
bt.dk
Udenrigsministeriet advarer danskere...
bt.dk
Sportsdirektør om racisme-bemærkning:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx