Af - 16/01-15 17:04

Eva overlevede Holocaust: Nu har hun adopteret sin bøddels barnebarnEva overlevede Holocaust: Nu har hun adopteret sin bøddels barnebarn

80-årige Eva Mozes Kor overlevede rædslerne i Auschwitz. Efter Nu har hun adopteret en af sine bødlers barnebarn.

storybild

(Billede: Twitter)

80-årige Eva fra Rumænien og tyske Rainer er beviset på, at man vælger sin egen familie.

Som seks-årige blev Eva Mozes Kor og hendes tvillingesøster Miriam sendt i koncentrationslejren Auschwitz med deres familie. Resten af familien omkom, mens tvillingepigerne blev udsat for medicinske eksperimenter af Josef Mengele.

Det skriver Vice.

Holocaust-helt reddede 669 børn - her får han en overraskelse for livet
Holocaust-helt reddede 669 børn - her får han en overraskelse for livet

Mod alle odds overlevede Eva og Miriam årene i koncentrationslejr og dedikerede deres liv til at arbejde for tilgivelse og fred gennem bevægelsen Candles - Children of Auschwitz Nazi Deadly Lab Experiments Survivors - for at finde ud af, hvad der var sket med de mange andre tvillingepar, som nazisterne havde udsat for medicinske eksperimenter.

Gennem Candles mødte Eva flere prominente nazister og tilgav dem alle for den smerte, de havde påført hende.

På et tidspunkt modtog hun så en e-mail fra Rainer Höss, der skrev, at han var barnebarn af Rudolph Höss, der var leder af Auschwitz, mens Eva indespærret. Rainer ville gerne mødes med hende og give hende et kram.

Først troede hun, at Rainer lavede sjov med hende og svarede derfor ikke, men Rainer skrev igen og bad Eva om at være hans adoptivbedstemor.

De to mødtes i juli sidste år i Auschwitz, og Eva var ifølge Vice fascineret af Rainers intelligens, mod og venlighed - og at han var blevet et godt menneske, selvom han var vokset op omgivet af ondskab.

- Jeg er stolt af at være hans bedstemor. Jeg beundrer og elsker ham, siger Eva.

Fyr designeren: Zara solgte trøje med 'jødestjerne'
Fyr designeren: Zara solgte trøje med 'jødestjerne'

Rainer kendte ikke til sin families mørke hemmelighed, før han kom på kostskole.

- Mit barndomshjem var et diktatur, og vi måtte ikke være uenige med noget. Jeg skulle beundre min bedstefar som en helt, har han fortalt til The Guardian.

Han far var Rudolph Höss' søn og nægtede at indse sandheden om faren:

- Min far straffede min mor og mig. Jeg prøvede at begå selvmord to gange og havde tre hjerteanfald og et slagtilfælde i 1990'erne, fortæller han.

Han har siden droppet al kontakt til sin familie og lever af at holde foredrag om nazismen - blandt andre sammen med Eva.

Hans adoptivbedste mener dog, at han bør tilgive familien.

- Jeg diskuterer med ham, for jeg er ikke enig i alt, hvad han gør. Men jeg elsker ham helt afgjort. Det er et ægte kammeratskab og en følelsesmæssig forståelse. Det indgyder håb, at folk fra vidt forskellige verdener kan kalde hinanden bedstemor og barnebarn, siger hun.LÆS OGSÅ: Ny rystende global undersøgelse: Så mange benægter stadig Holocaust

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx