Af - 21/12-15 15:46; Opdateret: 21/12-15 16:01

Top 10: Her er de mest diskuterede emner på Facebook i 2015Top 10: Her er de mest diskuterede emner på Facebook i 2015

Facebook har løftet sløret for de mest omdiskuterede emner i 2015.

Bildstrecke im Grossformat »
I juni dræbte en mand ni personer ved Emanuel African Methodist Episcopal Church i Charleston i South Carolina. Drabene, som menes at være racistisk motiverede, åbnede en stor debat om det let genkendelige 'sydstatsflag', som blev fjernet fra flere offentlige bygninger i staten og resten af USA. 25-årige Freddie Gray døde i april i politiets varetægt af skader pådraget under sammenstød med betjente. Den unge mands død satte for alvor gang i den offentlige debat om politivold i USA. Den 7. januar blev Frankrig ramt af terror, da to mænd med automatvåben angreb satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris. De skød og dræbte 12 mennesker og sårede yderligere 11. 'Je suis Charlie' (Jeg er Charlie, red.) proklamerede millioner af mennesker på de sociale medier efterfølgende for at støtte Frankrig og den ytringsfrihed, Charlie Hebdo i den grad er fortaler for. Terrororganisationen IS har fået masser af opmærksomhed på de sociale medier i 2015. Specielt efter angrebene på Frankrig i november har organisationen og metoder til at komme den til livs på fået internettet til at gløde. I maj blev Irland det første land til at godkende ægteskaber mellem det samme køn gennem en populær afstemning. På Facebook ændrede mere end 26 millioner mennesker deres profilbillede til et med regnbuens farver for at støtte netop den sag. Verdens øjne var rettet mod Grækenland og Alexis Tsipras, som i år blev valgt som premierminister. Landets gældkrise fik mange til at ytre sig på sociale medier, specielt da grækerne gennem en folkeafstemning i første omgang sagde nej til en økonomisk redningspakke fra EU. Den 25. april blev Nepal ramt af et jordskælv, som målte ekstreme 7,8 på Richter-skalaen. Mere end 8.800 mennesker mistede livet i naturkatastrofen, som med hundreder af efterskælv drev millioner fra hus og hjem. Debatten om flygtningestrømmen fra Syrien har fyldt rigtig meget på de sociale medier - og ligeledes i dansk politik. Fra vielsesringe til telte og grænsekontrol - den skrækkelige historie om et gennembombet land er gået verden rundt. Den franske hovedstad blev i november ramt af en serie af koordinerede angreb. 130 mennesker mistede livet i det blodigste angreb i Frankrig siden Anden Verdenskrig. Hele verden fulgte med og viste deres støtte med et tricolore-filter på deres profilbillede på Facebook. Denne mand er nok én af grundene til, at det amerikanske præsidentvalg er blevet det mest omtalte emne på Facebook i 2015. Forretningsmanden Donald Trumps kontroversielle udtalelser om mexicanere og muslimer er både blevet grint af, analyseret og blevet taget alvorligt på det sociale medie.

Vi nærmer os slutningen af året, og det betyder, at de store sociale medier kan samle data, som kan fortælle os om året der gik. Nu har Facebook løftet sløret for, hvad alverdens Facebook-brugere diskuterede allermest i 2015.

Top 10: Disse navne er relativt mest kriminelle
Top 10: Disse navne er relativt mest kriminelle

Ifølge Facebook er listen dannet ud fra, hvor ofte et bestemt emne er blevet omtalt på Facebook-opslag. Men helt præcist hvordan de er blevet fundet, fortæller Zuckerberg og co. ikke noget om.

Du kan se den gloable top 10-liste i galleriet over artiklen.


LÆS OGSÅ: TOP 10: Det ønsker mænd og kvinder sig til jul

LÆS OGSÅ: TOP 10: Det vil børn være, når de bliver store

LÆS OGSÅ: Stor liste: Her er 2015's mest indtjenende musikere

LÆS OGSÅ: TV: Smuk viral video hylder mangfoldighed

LÆS OGSÅ: TV: Syriske musikere overraskede på Hovedbanen

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vild med Dans-sangerinde er gravid:...
bt.dk
24-årige Casper i mål i Norge efter...
bt.dk
Tv-seere sviner ung mor til efter...
bt.dk
Historisk ændring: Nu bliver det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx