Af - 07/07-14 23:00

Israel konfiskerer danske nødhjælpstoiletterIsrael konfiskerer danske nødhjælpstoiletter

Folkekirkens Nødhjælp opfatter handlingen som et forsøg på at drive en beduin-stamme væk.

storybild

(Billede: Polfoto)

I lidt over en måned har Israel blandt andet konfiskeret og tilbageholdt ti toiletter betalt af danske bistandsmidler. Det fremgår af en orientering til Rigsrevisionen:

- Repræsentanter for de israelske myndigheder (Israels Civile Administration, CIA) konfiskerede den 5. juni 2014 sammen med politi og israelske soldater humanitært udstyr omfattende ti latriner
og otte vandtanke, skriver Danida til Rigsrevisionen.

Toiletterne og vandtankene har en værdi af 55.000 kroner, som er betalt med penge fra Danida og EU. De var tiltænkt en beduin-stamme, der lever i ørkenen øst for Jerusalem. Udstyret blev konfiskeret fra en af Folkekirkens Nødhjælps samarbejdspartnere i de besatte palæstinensiske områder.

Ifølge Folkekirkens Nødhjælp har Israel begrundet konfiskationen med, at den var en ”militær nødvendighed”. Nødhjælpsorganisationen mener dog, at der er tale om ren chikane mod beduin-stammen.

- Det er svært at se det som andet end et forsøg på at drive beduinerne ud af området, siger Jutta Weinkouff, informationsmedarbejder i Folkekirkens Nødhjælp.

Ifølge organisationen må beduinerne leve i telte, da Israel afviser at give stammen byggetilladelser. Af samme grund kan de heller ikke reparere deres vandforsyning.

Danmark har ifølge Danidas orientering opfordret Israel til at levere toiletterne og det øvrige udstyr tilbage:

- Udenrigsministeriet har endvidere påtalt sagen på et møde d. 24. juni 2014 med den israelske ambassadør og opfordret til, at udstyret frigives, skriver Danida.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx